ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να επιλέξεις το ιδανικό foundation για την επιδερμίδα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Αυγούστου 2024

Πώς να επιλέξεις το ιδανικό foundation για την επιδερμίδα σου
IG @leoniehanne
4 makeup tips που αξίζουν την προσοχή σου, όταν αγοράζεις foundation

Το foundation αποτελεί βασικό προϊόν μακιγιάζ της makeup bag μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να καλύψουμε τα σπυράκια, να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και να δώσει μια λαμπερή όψη στην επιδερμίδα μας. Η εύρεση μιας φόρμουλας και μιας απόχρωσης που λειτουργούν άψογα με το δέρμα μας μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία με πολλές δοκιμές και εσφαλμένες αγορές. Όμως εδώ θα βρεις 4 βασικούς κανόνες που πρέπει να έχεις κατά νου, όταν βρίσκεσαι σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών και αναζητάς το τέλειο foundation

Προσδιόρισε τον τύπο του δέρματός σου

Επικέντρωσε την αναζήτησή σου για το τέλειο foundation γύρω από τους συγκεκριμένους στόχους της επιδερμίδας σου. Έχεις κάποιες δερματολογικές ανησυχίες, όπως το έκζεμα ή απλά θέλεις το δέρμα σου να φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό;

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Πρoσδιόρισε τον υποτόνο της επιδερμίδας σου

Προσδιορίζοντας εάν έχεις ζεστούς, ψυχρούς ή ουδέτερους τόνους είναι το κλειδί για να επιλέξεις το καλύτερο χρώμα βάσης που ταιριάζει με το δέρμα σου.

Διάλεξε την κατάλληλη φόρμουλα

Η επιλογή της σωστής φόρμουλας (υγρή, πουδρένια ή κρεμώσης) εξαρτάται από τον τύπο επιδερμίδας σου.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Λάβε υπόψη σου τις ανάγκες κάλυψης που έχει το δέρμα σου

Όσο λιγότερες ατέλειες έχει το δέρμα σου, τόσο πιο ελαφρύ μπορεί να είναι το foundation που επιλέγεις. Αντίθετα, αν οι ανάγκες κάλυψης είναι αυξημένες θα σου προτείναμε να μην επιλέξεις βαριές full coverage συνθέσεις, αλλά foundation μέτριας κάλυψης που «χτίζονται».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.