ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Italian Girl Make Up: Το viral μακιγιάζ των social media αποθεώνει την ιταλική ομορφιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Σεπτεμβρίου 2024

Italian Girl Make Up: Το viral μακιγιάζ των social media αποθεώνει την ιταλική ομορφιά
IG @ monicabellucciofficiel
Ένα sexy μακιγιάζ που χαρακτηρίζεται από έντονα μάτια, αισθησιακά χείλη και μαυρισμένη επιδερμίδα που παραπέμπει σε ανέμελα καλοκαίρια κοντά στη θάλασσα

Το Italian Girl Make Up που αυτή τη στιγμή είναι viral στο TikTok, είναι τρόπος ζωής και αποτίει φόρο τιμής στην ιταλική ομορφιά και τα μεσογειακά χρώματα: σκούρα μαλλιά, καστανά μάτια, πυκνά φρύδια και μαυρισμένο δέρμα. Αντλεί έμπνευση από την μοναδική Monica Bellucci, καθώς η εικόνα της αποτυπώνει ακριβώς την μεσογειακή ομορφιά και τα looks της δεκαετίας του ’90: μίνιμαλ και αισθησιακά. Σε αυτό το στιλ μακιγιάζ, οι nude τόνοι πρωταγωνιστούν, σε ματ εκδοχές από το foundation μέχρι το κραγιόν.

Italian Girl Make Up

Τα βασικά στοιχεία του ιταλικού μακιγιάζ είναι λίγα και απλά, σχεδιασμένα να τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Εμπνευσμένο από τη θηλυκότητα της δεκαετίας του '90, εστιάζει στα μάτια, τα ζυγωματικά και τα χείλη, δημιουργώντας μια ηλιοκαμένη και λαμπερή βάση στο δέρμα που έρχεται σε αντίθεση με το σαγηνευτικό μακιγιάζ στα μάτια.

Η βάση του μακιγιάζ

Όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι στην Ιταλία, οι εικόνες που δημιουργεί το μυαλό είναι γεμάτες από το μπλε της θάλασσας, τις εκπληκτικές παραλίες, τον ήλιο που «χαϊδεύει» το δέρμα και του χαρίζει μια μοναδική ζεστασιά. Ένα πολυπόθητο αποτέλεσμα για το τέλειο Italian Girl Make Up που εάν δεν το έχουμε αποκτήσει φυσικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το δημιουργούμε με ματ foundation, concealer και φυσικά bronzer.

Το μακιγιάζ ματιών

Το μακιγιάζ ματιών σύμφωνα με την αισθητική που επιβάλλει το Italian Girl Make Up συνδυάζει σκιές ματιών σε γήινους τόνους με ένα βουτυρένιο μαύρο μολύβι , απαραίτητο για το καδράρισμα των ματιών. Αναμειγνύεται στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων και γεμίζει τα μικροσκοπικά κενά μεταξύ των βλεφαρίδων, με την τεχνική Tightlining, για να αποκτήσουμε ένα έντονο, βαθύ βλέμμα. Η μαύρη μάσκαρα είναι απολύτως απαραίτητη.

Το μακιγιάζ των χειλιών

Τα χείλη σύμφωνα με το Italian Girl Make Up είναι σημείο αισθησιασμού. Το περίγραμμα των χειλιών πρέπει να γίνεται ελαφρώς πιο σκούρο από την φυσική απόχρωση των χειλιών και το κραγιόν να επιλέγεται αποκλειστικά από την παλέτα των nude αποχρώσεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.