ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να χρησιμοποιείς το concealer σου ως foundation


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Οκτωβρίου 2024

Πώς να χρησιμοποιείς το concealer σου ως foundation
IG @franziskanazarenus
Ένα pro makeup trick για ελαφριά κάλυψη με απόλυτα φυσικό φινίρισμα

Οι εποχές που τα concealer μας είχαν πλούσια και βαριά σύνθεση έχουν περάσει. Τα σύγχρονα concealer σχεδιάζονται με τρόπο ώστε να προσφέρουν επαρκή κάλυψη με φρέσκο και λαμπερό φινίρισμα και αίσθηση που μοιάζει σαν να μην φοράμε μακιγιάζ.

Χάρη σε αυτό, το concealer που έχουμε επιλέξει να προσθέσουμε στο makeup bag μας έχει αποκτήσει έναν νέο σκοπό: Μπορεί να αντικαταστήσει το καθημερινό μας all day foundation. Πολλά concealers σήμερα είναι εμπλουτισμένα με skincare συστατικά σε μορφή serum. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο είναι ιδανικά για την κάλυψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και την εξουδετέρωση πιθανής ερυθρότητας, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε όλο το πρόσωπο, αντί για foundation.

Πώς να χρησιμοποιείς το concealer σου ως foundation
IG @franziskanazarenus

Πώς χρησιμοποιείται το concealer ως foundation

Για να χρησιμοποιήσουμε το concealer μας ως foundation, ξεκινάμε πάντα έχοντας καθαρίσει και ενυδατώσει καλά το πρόσωπό μας. Εφαρμόζουμε το concealer απευθείας στις περιοχές που χρειάζονται κάλυψη, όπως οι κηλίδες ή οι κύκλοι κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιώντας το δάχτυλό μας, το σφουγγαράκι μας ή ένα πινέλο. Το «δουλεύουμε» καλά ώστε να αναμειγχθεί σωστά και να γίνει «ένα» με την επιδερμίδα μας για ένα απόλυτα φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αμέσως μετά, μπορούμε να το σταθεροποιήσουμε, δημιουργώντας ένα αέρινο πέπλο προστασίας με μια φίνα και «λεπτοκομμένη» setting powder. Αυτή η μέθοδος παρέχει κάλυψη σε σημεία του προσώπου μας, όπου είναι απαραίτητη, χωρίς όμως να προσθέτουμε στο δέρμα μας το βαρύ αποτέλεσμα που δίνει ένα foundation πλήρους κάλυψης.

Beauty editor’s favourites

Πώς να χρησιμοποιείς το concealer σου ως foundation
IG @franziskanazarenus

BOBBI BROWN Intensive Serum Concealer – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

NATASHA DENONA Hy-Glam Concealer – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

MAC Studio Radiance 24HR Luminous Lift Concealer – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

LAURA MERCIER Real Flawless Weightless Perfecting Concealer – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

L’ORÉAL PARIS True Match Radiant Serum Concealer – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.