ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Let's go swimming: 6 τρόποι για να σώσετε τo χρώμα των μαλλιών σας


21 Ιουλίου 2016

570final.jpeg

Είναι καλοκαίρι! Σκεφτόμαστε την προστασία του προσώπου και του σώματός μας πολύ έντονα, καθημερινά, αλλά κάνουμε το ίδιο με τα μαλλιά και το χρώμα τους; Ο ήλιος δεν είναι και ο καλύτερός τους φίλος και το ίδιο ισχύει και για το χλώριο και το αλάτι.

Για να δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην αρχίσει το ξανθό μας να παίρνει άλλες περίεργες αποχρώσεις ούτε το κόκκινό μας να γίνεται, στην καλύτερη περίπτωση, χάλκινο!

1. Βάλτε λαδάκι Πριν βουτήξετε βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει στα μαλλιά σας λίγο λάδι -καρύδας ή ακόμη και ελαιόλαδο. Τα μαλλιά γλιστράνε και αυτό λειτουργεί ως εμπόδιο στο να εισχωρήσει το επιβλαβές χλώριο στην τρίχα.

2. Καθαρό νερό Κάντε ένα ντους πριν βουτήξετε στη θάλασσα ή στην πισίνα. Ακόμα πιο σημαντικό, όμως, είναι να κάνετε ντους και αμέσως μόλις βγείτε. Αυτό το trick επιτρέπει στα μαλλιά σας να απορροφήσουν λιγότερο το αλμυρό νερό ή το χλώριο. Αν βαριέστε να ψάχνετε για ντουζιέρα ή να τρέχετε στο σπίτι του φίλου σας που σας φιλοξενεί, πάλι υπάρχει λύση. Πάρτε ένα μπουκαλάκι νερό και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας! Τόσο απλά!

3. Αντηλιακό Βεβαίως και χρειάζονται και τα μαλλιά μας, όσο και το πρόσωπό μας. Πώς αλλιώς δεν θα αλλοιωθεί το χρώμα τους; Βρείτε το αγαπημένο σας αντηλιακό και προστατευτείτε από τις UVA και UVB ακτίνες. Σκεφτείτε ότι έτσι μειώνετε και το φριζάρισμα, και, παράλληλα, θα νιώθετε σαν να φοράτε το πιο ωραίο καλοκαιρινό άρωμα, αφού τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα μυρίζουν υπέροχα.

pool in

4. Μαλλιά... στα ύψη Πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά κάνοντας ένα top knot, ή μία ωραία πλεξούδα, ή ένα χαριτωμένο bun και προσπαθήστε να κρατήσετε το κεφάλι σας έξω από το νερό, όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα βοηθάτε έτσι να μη μουλιάσουν και να μην αρχίσει να "ξεπλένεται" το χρώμα τους. Plus, έχετε το πιο in-style hairstyle ακόμα και όταν πάτε για μπάνιο! Τι καλύτερο;

5. Το σαμπουάν... γρήγορα Ναι, ναι, ναι! Πολλή ζέστη όλη μέρα, πολύς ήλιος, κούραση -γιατί κάπως γίνεται και πάντα φεύγουμε κουρασμένες από τα μπάνια μας- και πολλά άλλα τέτοια που σας κάνουν να σκέφτεστε πως δεν αντέχετε να κάνετε τίποτα εκείνη την ώρα. Αντισταθείτε! Δεν υπάρχει hair colorist που να μην επαναλαμβάνει ξανά και ξανά πόσο σημαντικό είναι για το χρώμα των μαλλιών μας να τα λούζουμε αμέσως μετά το μπάνιο. Χρειάζεται να φύγουν γρήγορα τα χημικά από πάνω τους -ή το αλάτι που κάθε λεπτό που περνάει τα ξηραίνει και περισσότερο!

6. ...και το conditioner! Δείξτε καλή διαγωγή στον εαυτό σας και βάλτε και conditioner. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο! Άλλωστε βρίσκεστε ήδη μέσα στο ντους για το λούσιμο!

Τώρα, μάλιστα, είστε έτοιμες! Have some (sun) fun!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.