ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι κύριοι λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας


Ελένη Τσούτση

16 Αυγούστου 2020

Οι κύριοι λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας

Tα μακριά μαλλιά αποτελούν στόχο για αρκετές γυναίκες ακόμη και αν τα νέα trends με τα κοντά μαλλιά κυριαρχούν. Η γοητεία όμως του long hair style είναι σταθερή αξία και δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να μακρύνουμε τα μαλλιά μας.

Αν λοιπόν προσπαθείτε να αποκτήσετε μακριά και υγιή μαλλιά και δεν τα έχετε καταφέρει, μήπως δεν έχετε λάβει υπόψη σας τα παρακάτω εμπόδια;

#1. Τα κουρεύετε πολύ συχνά
Σίγουρα τα μαλλιά μας πρέπει να τα καθαρίζουμε από την ψαλίδα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συνέχεια στον κομμωτή μας. Βρείτε κάποιον που εμπιστεύεστε και ρωτήστε τον ποια συχνότητα κουρέματος πρέπει να ακολουθείτε και σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τις υπερβολές.

#2. Έλλειψη σιδήρου
Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό σίδηρο. Οι καλύτερες πηγές διατροφικά είναι κοτόπουλο, γαλοπούλα, το βόειο κρέας, στρείδια, καρύδια, όσπρια, σπόροι, σπιρουλίνα και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μία εξέταση μπορεί να σας ενημερώσει για τα επίπεδα σιδήρου σας και ανάλογα ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει κάποιο συμπλήρωμα.

 

 

#3. Έλλειψη ύπνου
Ο ύπνος είναι απαραίτητος. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά θα έχετε να αντιμετωπίσετε μία σειρά από προβλήματα υγείας, ένα από τα οποία είναι τα ανθυγιεινά μαλλιά και το θαμπό δέρμα.

#4. Άγχος
Οι επιπτώσεις του στρες υπάρχουν και στα μαλλιά. Τα υψηλά επίπεδα άγχους ή πίεσης μπορεί να οδηγήσουν σε κακή ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά ακόμα και σε απώλεια.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι ίσως μπορεί να σας εμποδίζουν από τον στόχο σας αλλά μην ξεχνάτε ότι και ένα stylish κούρεμα θα σας χαρίσει την ίδια ευχαρίστηση στο τέλος της ημέρας!