Το αμυγδαλέλαιο και τα πολλαπλά του οφέλη στην ομορφιά

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Το αμυγδαλέλαιο αποκτάται από αποξηραμένα αμύγδαλα, και είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Χρησιμοποιείται κυρίως ως ένα προϊόν φροντίδας του δέρματος, αλλά επίσης και ως φαρμακευτικό έλαιο, για ορισμένες διαταραχές του δέρματος. Αυτό το έλαιο μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας, τα μαλλιά και για τη γενική υγεία.

1: Μειώνει τους μαύρους κύκλους

Αν ψάχνετε για μια φυσική λύση, ώστε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, το αμυγδαλέλαιο είναι το πιο κατάλληλο. Απλά εφαρμόστε το πριν πάτε για ύπνο και αφήστε το να λειτουργήσει ενώ κοιμάστε. Για βέλτιστα αποτελέσματα να το εφαρμόζετε σε τακτική βάση για μια-δυο εβδομάδες τουλάχιστον.

2: Καθυστέρηση στα σημάδια της γήρανσης

Το αμυγδαλέλαιο είναι εξαιρετικό, διότι μπορεί να αποτρέψει τα σημάδια της γήρανσης, ανανεώνοντας τα κύτταρα του δέρματος και εξασφαλίζοντας ένα νεότερο, πιο φρέσκο πιο λαμπερό δέρμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως η Α, B και E, γι αυτό και βοηθάει στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας του δέρματος και απορροφάται πολύ γρήγορα χωρίς να εμποδίζει τους πόρους.

3: Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος

Το δέρμα έχει την τάση να φαίνεται  θαμπό λόγω των νεκρών κυττάρων, που οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση, ιδρώτας, κλπ. Για να απαλλαγείτε από αυτά τα νεκρά κύτταρα, σπάστε 4-5 αμύγδαλα, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα, λίγο χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι. Αναμείξτε τα συστατικά, απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά ξεβγάλετε το με νερό.  Εναλλακτικά, εάν θέλετε να κάνετε ένα scrub, μπορείτε  χρησιμοποιήστε  μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και μια κουταλιά ζάχαρη. Κάντε μασάζ στο πρόσωπο με μικρές κυκλικές κινήσεις, για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα  και τα σπυράκια.

4 : Αναπληρώνει τη κρέμα για τα χέρια και τα πόδια 

Το αμυγδαλέλαιο είναι ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό, από τις κρέμες, με αποτελέσαμε όταν το απλώνετε στο σώμα σας, να απορροφάται πολύ γρήγορα και να αφήνει ένα γλυκό άρωμα. Επίσης, περιέχει ψευδάργυρο  που είναι γνωστό ότι, θεραπεύει το δέρμα και διώχνει τη ξηρότητα από όλα τα μέρη του σώματος.

5 : Ιδανικό ντεμακιγιάζ

Το αμυγδαλέλαιο ενεργεί ως ένα ιδανικό ντεμακιγιάζ. Ανοίγει αποτελεσματικά τους πόρους και αφαιρεί όλο το μακιγιάζ. Επιπλέον, αποτρέπει τις πιθανότητες της ακμής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους δέρματος.

6 : Για σκασμένα χείλη

Για τα μαλακά και ροζ χείλη, ένας απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο. Φτιάξτε το δικό σας φυσικό λιπ γκλος,  με το να αναμίξετε αμυγδαλέλαιο και λίγο μέλι. Αποθηκεύστε το μίγμα σε ένα άδειο δοχείο και  χρησιμοποιήστε το στα χείλη, κάθε φορά που τα αισθάνεστε ξηρά.

7 : Μακριά και υγιή μαλλιά

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου, που χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία προϊόντων για τα μαλλιά. Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε έντονη τριχόπτωση. Εφαρμόστε αμυγδαλέλαιο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για να ενυδατώσετε  τα μαλλιά σας.  Αυτό θα μειώσει την πτώση των μαλλιών και θα βελτιώσει  την ποιότητα τους. Μετά το μασάζ, βάλτε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και τυλίξτε τα μαλλιά σας με αυτό, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την καλύτερη απορρόφηση του ελαίου.