ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Η beauty editor του #jennygr ακολούθησε την απόλυτη hair routine κατά της τριχόπτωσης και αυτά είναι τα αποτελέσματα


Ελένη Τσούτση

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η beauty editor του #jennygr ακολούθησε την απόλυτη hair routine κατά της τριχόπτωσης και αυτά είναι τα αποτελέσματα

Αναμφίβολα, οι περισσότερες γυναίκες έχουμε βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή μας την τριχόπτωση ή τη βιώνουμε αυτή τη στιγμή και φυσικά αναζητάμε τρόπους για να νιώσουμε και πάλι τα μαλλιά μας, πλούσια και υγιή. Το τελευταίο διάστημα κατάλαβα ότι ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, καθώς ένιωθα τα μαλλιά μου πιο άτονα και «εύθραυστα» από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές μου διακοπές, άρχισα να παρατηρώ τρίχες στα ρούχα, στο ντους και στη βούρτσα μου. Η πρώτη μου σκέψη φυσικά ήταν ότι έπρεπε να λάβω αμέσως δραστικά μέτρα για να αισθανθώ και πάλι τα μαλλιά μου λαμπερά και δυνατά.

Μελετώντας λοιπόν, τις αιτίες που προκαλούν την τριχόπτωση, διαπίστωσα ότι το έντονο styling ήταν ο νούμερο ένα, λόγος του προβλήματος. Οι τρίχες «έσπαγαν» στα μήκη και τα μαλλιά μου έδειχναν άτονα και θαμπά. Φυσικά, τα αίτια της τριχόπτωσης είναι βαθύτερα, και δεν αρκούνται μόνο στο υπερβολικό styling. To στρες, οι ορμονικές μεταβολές, η κακή διατροφή, η έλλειψη σιδήρου ή ύπνου επηρεάζουν τις ζωντανές ρίζες των μαλλιών με αποτέλεσμα οι τρίχες να χάνονται.

Θέλοντας να αλλάξω τη διάθεσή μου και να ανανεωθώ για τη νέα σεζόν, έκανα μια ενδελεχή έρευνα για να βρω την κατάλληλη σειρά περιποίησης μαλλιών, που θα μου προσφέρει άμεσα αποτελέσματα μέσα σε μόνο λίγες εβδομάδες. Η νέα σειρά  Genesis  της Kérastase ήταν και συνεχίζει να είναι ο απόλυτος σύμμαχός μου στο ταξίδι κατά της τριχόπτωσης.

jenny.gr

H Genesis φέρνει μια επαναστατική λύση ενάντια στην τριχόπτωση, χωρίς να θυσιάζει την υπέροχη εμπειρία ενός απολαυστικού τελετουργικού μαλλιών. Αποτελείται από πολυτελείς συνθέσεις, εμπλουτισμένες με πανίσχυρα συστατικά που μειώνουν αισθητά την τριχόπτωση, στοχεύοντας και στα δύο αίτιά της – τις αδύναμες ρίζες και το σπάσιμο.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή τη σειρά Genesis, είναι ότι δημιουργήθηκε με τη συμβολή όλων των experts, όπως κομμωτών, διατροφολόγων και δερματολόγων. Κατάφερε να αναπτύξει ένα προηγμένο πρωτόκολλο κομμωτηρίου ακόμη και για το σπίτι, και αυτό προσωπικά με έκανε να λατρέψω όλα τα προϊόντα. Με τη συνεχή χρήση και την ιεροτελεστία που ακολουθούσα, αισθανόμουν ότι χάριζα στα μαλλιά μου μια υπέροχη αίσθηση ευεξίας, όπως εκείνη του κομμωτηρίου. Ένας από τους beauty φόβους μου, τα αποδυναμωμένα μαλλιά. Και αυτά, ήταν πλέον παρελθόν!

jenny.gr

Ποια ήταν η νέα hair routine που ακολούθησα;

#Step 1: Λούσιμο

To πρώτο και πλέον σημαντικό βήμα είναι το λούσιμο των μαλλιών μου. Προσωπικά έχω λιπαρά μαλλιά και φροντίζω να τα λούζω 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Φυσικά, διαφορετική συχνότητα λουσίματος έχουν ανάγκη τα λιπαρά, και άλλη τα ξηρά μαλλιά. Εφαρμόζω το Bain Nutri-Fortifiant Genesis, το οποίο είναι ένα ενδυναμωτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης και προσφέρει ήπιο καθαρισμό, θρέφει και ενδυναμώνει την τρίχα, μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης από σπάσιμο. Διαθέτει πλούσια σύνθεση και δημιουργεί κρεμώδη αφρό, που απομακρύνει την περίσσεια ελαίων και τους ρύπους, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εντατική θρέψη στα μαλλιά. Αισθάνομαι ότι καταπραΰνει και ενυδατώνει την τρίχα από τη ρίζα ως την άκρη, αφήνοντας τα μαλλιά μου πιο ανάλαφρα.

https://media.giphy.com/media/LSuEuOu1d1LyNBIZ5V/giphy.gif

#Step 2: Περιποίηση

Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή του μαλακτικού Fondant Renforçateur Genesis στα μαλλιά μου. Το αγαπημένο μου trick είναι ότι τοποθετώ το προϊόν σε μια απόσταση 7-10 εκατοστών από τις ρίζες, πιάνοντας τα μαλλιά μου κοτσίδα, (έτσι γίνεται πιο εύκολη η εφαρμογή). Η κρεμώδης σύνθεση καταπολεμά το σπάσιμο, απαλύνει και ενδυναμώνει την τρίχα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθιά θρέψη χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά. Η μυρωδιά του με χαλαρώνει και απολαμβάνω περισσότερο όλη τη διαδικασία.

Το αναζωογονητικό βήμα της ιεροτελεστίας μου είναι εφαρμογή της μάσκας Masque Reconstituant Genesis, η οποία προσφέρει εντατική θρέψη και ξεμπερδεύει τα μαλλιά μου πολύ εύκολα. Την εφαρμόζω 1 με 2 φορές την εβδομάδα με μια ξύλινη χτένα και την απλώνω από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

jenny.gr

Aν αναρωτιέστε γιατί και στις άκρες, η απάντηση είναι ότι τις περισσότερες φορές μπορεί η ζημιά να εντοπίζεται στις άκρες των μαλλιών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και οι ρίζες ανάγκη από φροντίδα και ενυδάτωση. Χάρη στα πανίσχυρα συστατικά, που διαθέτει η συγκεκριμένη κρέμα, κάνει τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και πιο λαμπερά.   

jenny.gr

#Step 3: Προετοιμασία

Μετά το λούσιμο, χρησιμοποιώ τη Défense Thermique Genesis σε νωπά μαλλιά, μια θερμοπροστατευτική ενδυναμωτική λοσιόν κατά της τριχόπτωσης, την οποία εφαρμόζω στις άκρες πριν κάνω styling. To Defense Thermique ενυδατώνει, ενδυναμώνει ενώ παράλληλα προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα μέχρι και τους 220°C, μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης από το σπάσιμο. Έτσι δεν έχω καμία ενοχή πλέον, που χρησιμοποιώ την ισιωτική μαλλιών μου!

#Step 4: Ενεργοποίηση

Η λέξη- κλειδί στην περιποίηση των μαλλιών μου είναι η ενεργοποίηση, και αν κάτι συμβάλλει σε αυτό, είναι ο απόλυτος ορός κατά της τριχόπτωσης: το Serum Anti-Chute Fortifiant Genesis.

jenny.gr

Τον συγκεκριμένο ενδυναμωτικό ορό τον χρησιμοποιώ καθημερινά στο τριχωτό καθώς ενισχύει την αντοχή της τρίχας, ελαχιστοποιώντας την τριχόπτωση και αφήνοντας τα μαλλιά πιο όμορφα. Είναι εμπλουτισμένος με έναν πανίσχυρο συνδυασμό aminexil, ρίζας τζίντζερ και καφεΐνης και συμβάλλει στην πιο σταθερή επαναγκύρωση του τριχοθυλακίου στο τριχωτό, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων τριχών.

jenny.gr

Δεν θα μπορούσα να μην σημειώσω ότι λατρεύω το γεγονός πως η gel υφή του διευκολύνει την εφαρμογή, χωρίς να στάζει. Το εφαρμόζω καθημερινά, κάνοντας απαλό μασάζ στα μαλλιά μου.

jenny.gr

H παραπάνω ιεροτελεστία χάρισε στα μαλλιά μου την αναζωογόνηση, που τόσο είχαν ανάγκη, και η τριχόπτωση έγινε παρελθόν αφού δεν έβλεπα πλέον τρίχες στα ρούχα μου και στο ντους. Τα ισχυρά συσταστικά της σειράς Genesis έδρασαν και μετέτρεψαν το μπάνιο του σπιτιού μου σε κομμωτήριο. Πολυτελείς υφές, πλούσιος αφρός, μοναδικά αρώματα έκαναν το λούσιμο και την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών μου, μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες.

Άλλωστε είναι σημαντικό να εμπιστεύόμαστε brands που η εξιδίκευση είναι ταυτόσημη με το ονομά τους. Tο επαγγελματικό προφίλ και η τεχνογνωσία της Kérastase στην περιποίηση του τριχωτού και των μαλλιών εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα.

jenny.gr

Αν κι εσείς ονειρεύεστε πλούσια και υγιή μαλλιά, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε την εμπειρία της Kérastase, δημιουργώντας την δική σας ξεχωριστή hair routine.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.