ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά


Ελένη Τσούτση

7 Νοεμβρίου 2020

Ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά

Αν πιστεύατε κι εσείς, πως το να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, τους κάνει καλό, δεν είστε οι μόνες. Άλλωστε, εδώ και χρόνια ξέρουμε πως η θερμότητα τα ταλαιπωρεί. Αλλά, απ' ότι φαίνεται, μπορεί να κάναμε ένα μεγάλο λάθος όσον αφορά την φροντίδα τους - τουλάχιστον, σύμφωνα με τον ειδικό, Dr Tim Moore. Ο Moore αποκάλυψε σε μία ομιλία του πως με το να αφήνουμε τα μαλλιά μας βρεγμένα, ασκούμε πίεση στις ίνες, αποδυναμώνοντάς τα.

"Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από έναν φλοιό, που είναι η περιοχή που δημιουργεί το σχήμα τους και μετά ιστούς στο πλάι, που μοιάζουν με κεραμίδια οροφής" είπε, συμπληρώνοντας πως οι ίνες διογκώνονται όταν βρέχονται, ασκώντας πίεση σε αυτούς τους ιστούς. "Επίσης, όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, χάνουν τη δύναμή τους", συνέχισε. "Οπότε, τα μαλλιά έχουν τη μισή δύναμή τους όταν είναι βρεγμένα".

jenny.gr

Ως αποτέλεσμα, ο Moore ανέφερε στο Yahoo πως κινδυνεύουμε να αποκτήσουμε ψαλίδα όταν τα αφήνουμε εντελώς βρεγμένα. Ειδικά, όταν τα μαλλιά είναι φρεσκολουσμένα και δεν έχουν τα φυσικά τους έλαια, κάτι που τα κάνει ακόμα πιο ευαίσθητα.

Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να τα προστατεύσουμε; Ο Dr Moore συμβουλεύει να τα στεγνώνουμε με το πιστολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να στεγνώσουν ελαφρώς, πριν ανεβάσουμε τη θερμοκρασία για να τα χτενίσουμε, όπως επιθυμούμε.

Δείτε ακόμη: