ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι 3 λόγοι που λαδώνουν τα μαλλιά σας εύκολα


Ελένη Τσούτση

7 Δεκεμβρίου 2020

Οι 3 λόγοι που λαδώνουν τα μαλλιά σας εύκολα

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την πραγματική αιτία, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό πιστεύουν ότι φταίνε τα μαλλιά τους, τα οποία είναι λιπαρά. Σίγουρα αυτό αποτελεί βασική αιτία, ωστόσο και εμείς κάνουμε βασικά λάθη στην περιποίηση αλλά και με το καθαρισμό τους, με αποτέλεσμα να λαδώνουν εύκολα και σε χρόνο dt.

#1. Δεν ξεπλένουμε καλά το σαμπουάν από τα μαλλιά μας

Το νερό πρέπει να τρέχει άφθονο στα μαλλιά μας και όσο καλά τρίβουμε και κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με το σαμπουάν, τόσο καλά πρέπει να τα ξεπλένουμε. Πρέπει να τρίβουμε καλά τις τρίχες και να βεβαιωνόμαστε μέσα από την υφή τους, ότι δεν υπάρχει ίχνος λιπαρότητας.

#2. Προσοχή στα προϊόντα styling

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι η εφαρμογή του ενυδατικού λαδιού για τα μαλλιά, στις ρίζες, και όχι στις άκρες. Αξίζει να σας πω ότι αρκούν τα υπολείμματα στα δάχτυλά μας και μία ασυναίσθητη επαφή των χεριών μας, με το τριχωτό της κεφαλής για να δούμε τα μαλλιά μας λιπαρά, το επόμενο λεπτό.

#3. Καθημερινό λούσιμο

Όσο απολαυστική συνήθεια κι αν είναι το καθημερινό λούσιμο, είναι η βασική αιτία που χαλάει το pH της τρίχας και παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα. Σε περίπτωση που έχετε συνηθίσει να λούζετε καθημερινά τα μαλλιά σας, τώρα αποφασίστε να τα αφήσετε 1 με 2 ημέρες για να επανέλθει το pH τους.

Δείτε ακόμη χτενίσματα με σπαστά μαλλιά:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr