Τα καλύτερα tips για τέλειο χτένισμα με όγκο

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Αρχικά πρέπει να βρείτε ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σας, ξηρά, λιπαρά ή κανονικά; Έπειτα καλό είναι να επιλέξετε ένα σαμπουάν και γενικότερα προϊόντα περιποίησης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών σας και φυσικά θα βοηθάνε στην ενίσχυση όγκου.

Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας ξεκινήστε από τις άκρες προς τη ρίζα και επιμείνετε. Δοκιμάστε να αναποδογυρίσετε το καφάλι σας και κρατήστε το σεσουάρ κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας. Αν χρειάζεται προσθέστε στα μαλλιά σας προϊόντα styling που βοηθούν στον όγκο, ανάλογα πάντα με το χτένισμα που θέλετε να πετύχετε.

Αποφύγετε τα βαριά προϊόντα περιποίησης και styling. Έτσι τα μαλλιά βαραίνουν και χάνουν εύκολα τον όγκο τους. Αν το πρόβλημα του όγκου συνεχίζει δοκιμάστε κρεπάρετε ελαφρώς τα μαλλιά σας.

Extra tip:

 Δοκιμάστε στο λούσιμο να βάλετε πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν. Κι αυτό γιατί συνήθως το conditioner βαραίνει τις άκρες των μαλλιών και έτσι είναι πιο εύκολο να χάσουν τον όγκο τους. Αν όμως το χρησιμοποιήσετε πρώτο και μετά καθαρίσετε τα υπολείμματα του conditioner με το σαμπουάν τότε τα μαλλιά θα είναι καθαρά και σίγουρα πιο ελαφριά!

Τα medium length μαλλιά αποκτούν πιο εύκολα όγκο, σε σχέση με τα μακριά.
 

Eμπνευστείτε για το επόμενο hair look σας από την gallery που ακολουθεί: