ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

H beauty editor του #jennygr ανακάλυψε την απόλυτη σειρά περιποίησης κατά της τριχόπτωσης


Ελένη Τσούτση

19 Μαΐου 2021

H beauty editor του #jennygr ανακάλυψε την απόλυτη σειρά περιποίησης κατά της τριχόπτωσης

Τα λαμπερά και υγιή μαλλιά απασχολούν πολλές γυναίκες. Καθημερινά αναζητούν όλα τα tips & tricks για να τα αποκτήσουν. Σε αυτήν την κατηγορία γυναικών, ανήκω κι εγώ! Πάντα αναζητώ τις κατάλληλες θεραπείες και τα ιδανικά επαγγελματικά προϊόντα που θα με βοηθήσουν να αισθανθώ τα μαλλιά μου δυνατά και πιο πυκνά. 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούσα ότι τα μαλλιά μου γίνονταν όλο και πιο εύθραυστα και άτονα. Έπρεπε λοιπόν να περάσω στη δράση αμέσως! Τι σήμαινε αυτό; Έπρεπε να κλείσω ένα ραντεβού και να αφεθώ στα χέρια των ειδικών ώστε το αποτέλεσμα να είναι εγγυημένο! Επισκέφθηκα λοιπόν, το υπέροχο κομμωτήριο "Petros" στη Γλυφάδα,για να ζήσω την απόλυτη εμπειρία περιποίησης στα χέρια των ειδικών. Εμπιστεύθηκα τον Πέτρο Κεμπίσογλου, ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου και έκανα το καλύτερο δώρο περιποίησης στον εαυτό μου, και πιστέψτε με το είχα τόσο ανάγκη.

Συζητώντας, λοιπόν με τους hair experts για την τριχόπτωση, πληροφορήθηκα ότι οι αιτίες είναι πολλές και η συστηματική χρήση των κατάλληλων προϊόντων μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Το υπερβολικό styling, τo έντονο στρες, η κακή διατροφή, η έλλειψη σιδήρου ή ύπνου επηρεάζουν τις ζωντανές ρίζες των μαλλιών με αποτέλεσμα οι τρίχες να χάνονται.

Έπειτα, η ειδικός έκανε την αξιολόγηση στα μαλλιά μου και διαπίστωσε ότι οι τρίχες «έσπαγαν» στα μήκη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν ταλαιπωρημένα και θαμπά.

jenny.gr

Έφτασε λοιπόν, η στιγμή να ανακαλύψω το μυστικό κατά της τριχόπτωσης. Η σειρά Genesis της Kérastase θα είναι ο απόλυτος σύμμαχός μου στο ταξίδι κατά της τριχόπτωσης. Η ιδανική θεραπεία που απήλαυσα, είχε μία σειρά από βήματα με τα προϊόντα της σειράς Genesis, τα οποία με βοήθησαν να διατηρήσω το αποτέλεσμα και την υγεία των μαλλιών μου μέχρι την επόμενη επίσκεψή μου στο κομμωτήριο. 

Ποια ήταν λοιπόν, τα βήματα της θεραπείας που ακολούθησα;

#1. Αποτοξίνωση

Το πρώτο βήμα της περιποίησης ήταν το πιο σημαντικό. Η λέξη- κλειδί ήταν η αποτοξίνωση που τόσο ανάγκη είχαν τα μαλλιά μου. Η hair expert εφάρμοσε το Kerastase Genesis Poudre Detox στα μαλλιά μου ώστε να ενισχύσει την μικροκυκλοφορία και να ενδυναμώσει το τριχωτό, όπως μου εξήγησε.

jenny.gr

#2. Λούσιμο

Έπειτα, πέρασε στο πλέον αγαπημένο μου step, που δεν είναι άλλο από ένα απολαυστικό λούσιμο. Εφάρμοσε στα μαλλιά μου το Bain Nutri-Fortifiant Genesis, το οποίο μύριζε μοναδικά και με χαλάρωσε απίστευτα! Πρόκειται για ένα ενδυναμωτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης που προσφέρει ήπιο καθαρισμό, θρέφει και ενδυναμώνει την τρίχα, μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης από σπάσιμο.

jenny.gr

Διαθέτει πλούσια σύνθεση και δημιουργεί κρεμώδη αφρό και μετά τη χρήση του αισθάνθηκα τα μαλλιά μου πιο ανάλαφρα και ενυδατωμένα από ποτέ.

#3. Περιποίηση

Στη συνέχεια, εφάρμοσε το μαλακτικό Fondant Renforçateur Genesis στις άκρες των μαλλιών μου. Η κρεμώδης σύνθεση καταπολεμά το σπάσιμο, απαλύνει και ενδυναμώνει την τρίχα, ενώ προσφέρει βαθιά θρέψη χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

jenny.gr

Next step: η εφαρμογή της μάσκας, Masque Reconstituant Genesisη οποία προσφέρει εντατική θρέψη και ξεμπέρδεψε τα μαλλιά μου πολύ εύκολα. Μάλιστα, η ειδικός με συμβούλεψε να την εφαρμόζω 1 με 2 φορές την εβδομάδα για τέλεια αποτελέσματα, και φυσικά θα την εμπιστευτώ!

jenny.gr

#4. Ενεργοποίηση

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εφαρμογή του απόλυτου ορού κατά της τριχόπτωσης, το Serum Anti-Chute Fortifiant Genesis, το οποίο εφάρμοσε σε διάφορα σημεία του τριχωτού, κάνοντας απαλό μασάζ ώστε να ενδυναμώσει τις τρίχες σε βάθος και να ενεργοποιήσει τη δημιουργία νέων. Ο συγκεκριμένος ορός κάνει θαύματα και αρκεί η καθημερινή του χρήση για να δείτε μοναδικά αποτελέσματα. Μπήκε ήδη στη λίστα με τα αγαπημένα μου! 

jenny.gr

Ενισχύει την αντοχή της τρίχας, ελαχιστοποιώντας την τριχόπτωση και αφήνοντας τα μαλλιά πιο λαμπερά. Είναι εμπλουτισμένος με έναν πανίσχυρο συνδυασμό aminexil, ρίζας τζίντζερ και καφεΐνης και συμβάλλει στην πιο σταθερή επαναγκύρωση του τριχοθυλακίου στο τριχωτό.

#5. Προστασία

Σειρά είχε η χρήση της Défense Thermique Genesis σε νωπά μαλλιά, μια θερμοπροστατευτική ενδυναμωτική λοσιόν κατά της τριχόπτωσης, την οποία η ειδικός εφάρμοσε στις άκρες πριν το styling. 

jenny.gr

To Defense Thermique ενδυναμώνει ενώ παράλληλα προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα μέχρι και τους 220°C, μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης από το σπάσιμο. Τέλος λοιπόν, οι τύψεις όταν χρησιμοποιώ εργαλεία styling!

#6. Styling

Το τελευταίο βήμα ήταν το styling, το οποίο ήταν άκρως απολαυστικό αφού τα μαλλιά μου ήταν τόσο λαμπερά και όμορφα, που πραγματικά αισθανόμουν τόση αυτοπεποίθηση! Οι κυματιστές μπούκλες ήταν το ιδανικό hair look για μένα μετά από μία τόσο υπέροχη περιποίηση!

jenny.gr

Et voilà! Πιο έτοιμη από ποτέ για να ξεκινήσω τη μέρα μου! 

jenny.gr

Όλα τα παραπάνω βήματα της ιεροτελεστίας χάρισαν στα μαλλιά μου την αναζωογόνηση, που τόσο είχαν ανάγκη, και σε μένα τη λύση για την τριχόπτωση. Οι πολυτελείς υφές, ο πλούσιος αφρός, τα μοναδικά αρώματα έκαναν την όλη διαδικασία, μια εμπειρία αγάπης για τα μαλλιά μου.

Σε ευχαριστώ, Kérastase για την αυτοπεποίθηση που μου χάρισες! Αν κι εσείς αναζητάτε μία δραστική λύση για την τριχόπτωση, δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε το επαγγελματικό προφίλ και την τεχνογνωσία της Kérastase στην περιποίηση του τριχωτού για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

jenny.gr

P.S.: Εμπιστευθείτε τις πολύτιμες συμβουλές των ειδικών και κλείστε ραντεβού στο πιο κοντινό σας κομμωτήριο Kérastase για να έχετε μια προσωποποιημένη ανάλυση μαλλιών, καθώς μόνο τα σωστά βήματα περιποίησης φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.

Εμείς ρωτήσαμε για εσάς τον hair expert της Kérastase, Πέτρο Κεμπίσογλου, όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την τριχόπτωση και την άμεση αντιμετώπισή της.

jenny.gr

1. Η λιπαρότητα των μαλλιών προκαλεί τριχόπτωση;

 Πολύ συχνά συνυπάρχει λιπαρότητα μαλλιών και δέρματος με τριχόπτωση, εάν και οφείλονται στον ίδιο παράγοντα τους σμηγματογόνους αδένες , η μεγάλη παραγωγή σμήγματος οδηγεί αρκετές φορές και σε τριχόπτωση. Η τριχόπτωση δεν λύνεται με την αντιμετώπιση της λιπαρότητας.


2. To συχνό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση;

Όχι, αντίθετα επιδρά αρνητικά στην εκδήλωση της τριχόπτωσης η απομάκρυνση του σμήγματος, και η συχνότητα των λουσιμάτων εξαρτάται από την ποιότητα των μαλλιών σας και τις ανάγκες. Το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας, ανάλογα με τον τύπο τους με την καθοδήγηση του επαγγελματία κομμωτή.


3. Μπορεί να είναι προσωρινή η τριχόπτωση;

Ναι, το έντονο άγχος , η έλλειψη σιδήρου και διατροφικών στοιχείων και μετά από εγκυμοσύνη, αλλά και ορμονικοί η συναισθηματικοί παράγοντες όπως έντονο στρές, μπορούν να οδηγήσουν σε μη φυσιολογική προσωρινή τριχόπτωση. Η εποχική τριχόπτωση  εμφανίζεται, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο πιο έντονα και Μάρτιο Απρίλιο ηπιότερα. Η σκλήρυνση του κολλαγόνου οδηγεί στην ελλειπή θρέψη των μαλλιών, η εσωτερική́ δομή́ της ρίζας αποδυναμώνεται οδηγώντας σε πτώση της τρίχας, και η τρίχα σπάει στα μήκη λόγω των εξωτερικών παραγόντων καταπόνησης και του styling. Και οι δυο αυτές διαδικασίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των τρίχων και την απώλεια της συνολικής ζωντάνιας των μαλλιών.


4. Όταν διαπιστώσουμε ότι έχουμε τριχόπτωση, ποια είναι τα βήματα που ακολουθούμε;

Όταν η απώλεια ξεπερνάει τις 150 τρίχες την ημέρα δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά αναζητούμε λύσεις καθώς υπάρχουν πολλές θεραπευτικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Προτείνουμε με μια σειρά από εξιδεικευμένα προϊόντα, όπως είναι η σειρά Genesis για πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Αποφύγετε το έντονο βούρτσισμα εάν τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα και την τριβή με την πετσέτα.


5. Ενδυναμώνει τα μαλλιά μας το συχνό κούρεμα;

Το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά εξαρτάται  και από το θύλακα και το τριχωτό αλλά και από τις άκρες των μαλλιών.  Οι φθαρμένες άκρες κάνουν τα μαλλιά να μοιάζουν αδύναμα και η τρίχα σπάει πιο εύκολα παρουσιάζοντας ψαλίδα. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αν δεν είναι υγιή και οι άκρες τους δυνατές.

Οι υγιείς άκρες με το σωστό πάχος δίνουν φυσική κίνηση στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πλούσια και, συχνά, πιο λαμπερά. Η λύση είναι να κρατάτε τα μαλλιά σας δυνατά και ενυδατωμένα μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος περιποίησης τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι, το οποίο θα περιορίσει την ανάγκη για έντονο τριμάρισμα.


6. Υπάρχουν σημάδια ώστε να «προλάβουμε» την τριχόπτωση;

Ενδείξεις αυξημένης απώλειας τριχών στο μπάνιο  ή χτενίζοντας τα μαλλιά σας,  μπορεί να υποδηλώνουν κάποια μορφή τριχόπτωσης,  επίσης αν παρατηρηθεί αραίωση στην κορυφή του κεφαλιού καθώς και στο πλάτος της χωρίστρας σας.

7. Ποια προϊόντα είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση;

Η Genesis φέρνει μια επαναστατική́ λύση ενάντια στην τριχόπτωση, χωρίς να θυσιάζει την υπέροχη εμπειρία ενός απολαυστικού́ τελετουργικού́ μαλλιών. Η νέα σειρά́ της Kérastase αποτελείται από́ πολυτελείς συνθέσεις, εμπλουτισμένες με πανίσχυρα συστατικά́ που μειώνουν την τριχόπτωση, στοχεύοντας και τα δυο αίτιά της—τις αδύναμες ρίζες και το σπάσιμο.

Με τη συμβολή́ κομμωτών, διατροφολόγων και δερματολόγων, η μάρκα κατάφερε να αναπτύξει ένα προηγμένο πρωτόκολλο για το κομμωτήριο & για το σπίτι που μειώνει άμεσα την τριχόπτωση αλλά́ και σε βάθος χρόνου με τη συνεχή́ χρήση έως και 84%.  Όπως ισχύει για όλα τα τελετουργικά́ της Kérastase, η σειρά Genesis σας παρέχει μια ευχάριστη αίσθηση —μια πραγματική εμπειρία περιποίησης που παράλληλα βελτιώνει την υγειά των μαλλιών και προσφέρει υπεροχή αίσθηση ευεξίας. Τα μαλλιά́ γίνονται πιο όμορφα και πιο λαμπερά́ από́ ποτέ́,  έχουν υπέροχο άρωμα και η διάθεση απογειώνεται


8. Μπορούμε και μόνες μας στο σπίτι να την καταπολεμήσουμε;

Φυσικά. Όπως με κάθε εξατομικευμένο πρόβλημα, έτσι και στην περίπτωση της τριχόπτωσης, η χρήση ενδεδειγμένων και ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων φροντίδας των μαλλιών και του τριχωτού είναι απαραίτητη. Μετά από μια εξειδικευμένη διάγνωση στο Κομμωτήριο, μπορείτε ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κομμωτή σας, να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα: Μείωση και καταπολέμηση του προβλήματος, αποκτώντας την χαμένη ελαστικότητα και δύναμη των μαλλιών σας με την επανάληψη της διαδικασίας στο σπίτι.

Ευχαριστούμε θερμά το κομμωτήριο Petros για την υπέροχη φιλοξενία!

petrosglyfada.gr / Κύπρου 51 Γλυφάδα 166 74, Αθήνα 
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  210 8945 668

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.