ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Όλα όσα δεν πρέπει να κάνουμε στα μαλλιά μας μετά το λούσιμο


Ελένη Τσούτση

27 Οκτωβρίου 2021

Όλα όσα δεν πρέπει να κάνουμε στα μαλλιά μας μετά το λούσιμο
Όλα όσα δεν πρέπει να κάνουμε στα μαλλιά μας μετά το λούσιμο

Τα λαμπερά και μεταξένια μαλλιά είναι ο διακαής πόθος των περισσότερων γυναικών. Η περιποίηση τους συμπεριλαμβάνει τα κατάλληλα προϊόντα σύμφωνα με το τύπο της τρίχας αλλά και το σωστό λούσιμο.

Προσωπικά προτιμώ να λούζομαι κάθε βράδυ, καθώς το πρωί με δυσκολία ξυπνάω νωρίτερα. Ωστόσο υπάρχουν και πολλές που προτιμούν τις πρωινές ώρες να κάνουν το μπάνιο τους. Ανεξάρτητα από την ώρα που επιλέγουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας, υπάρχει μία συνήθεια την οποία πρέπει να αλλάξουμε, καθώς καταστρέφει τα μαλλιά μας και συγκεκριμένα τις άκρες.

Οι hair experts συμβουλεύουν να μη χτενίζουμε τα μαλλιά μας, όταν είναι βρεγμένα. Ο λόγος είναι ότι είναι πιο ευαίσθητα και σπάνε πιο εύκολα. Πρέπει πρώτα να τα στεγνώνουμε με πιστολάκι ή να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά και στη συνέχεια να τα βουρτσίζουμε ξεκινώντας μάλιστα από τις άκρες και ανεβαίνοντας προς τις ρίζες.

jenny.gr

Προτείνουν ακόμη για να ενισχύσουμε την υγεία στις άκρες, να χρησιμοποιούμε ενυδατικό λάδι. Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να ενυδατώσουμε αλλά και να μαλακώσουμε τις άκρες και να μπορέσουμε να τις χτενίσουμε, όταν είναι στεγνές.

Αν δεν έχετε χρόνο για να περιμένετε να στεγνώσουν τα μαλλιά σας φυσικά ή με πιστολάκι, μπορείτε να τους δώσετε κίνηση με salt spray και να δημιουργήσετε wavy look.

Αν εφαρμόσετε τα παραπάνω απλά βήματα θα δείτε τη διαφορά στα μαλλιά σας.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.