ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα έλαια που θα σας χαρίσουν λαμπερά μαλλιά


Ελένη Τσούτση

9 Ιουλίου 2022

Τα έλαια που θα σας χαρίσουν λαμπερά μαλλιά
Η καθημερινότητα απαιτεί πιο εντατική περιποίηση τόσο σε πρόσωπο και σώμα όσο και στα μαλλιά

Οι καιρικές συνθήκες, οι βαφές, το styling και τα εργαλεία του είναι αυτά που κάνουν τα μαλλιά μας να μην αρκούνται σε ένα απλό λούσιμο. Χρειάζονται πιο εντατική φροντίδα, ανάλογα πάντα με τον τύπο μαλλιών που έχει η καθεμία και τις ανάγκες του. Άλλες χρειάζονται extra ενυδάτωση, άλλες αναδόμηση, άλλες ανάκτηση της χαμένης λάμψης τους. Απλά βρείτε τι είναι αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας και περιποιηθείτε τα με το κατάλληλο προϊόν.

Tα μακριά μαλλιά αποτελούν στόχο για αρκετές γυναίκες, ακόμη και τα νέα trends με τα κοντά μαλλιά κυριαρχούν. Η γοητεία όμως του long hair style είναι σταθερή αξία και δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να μακρύνουμε τα μαλλιά μας.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να τα κάνουν να μεγαλώσουν γρήγορα και εύκολα αρκεί να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας!

Ακολουθούν τα 3 top αιθέρια έλαια, που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Δεντρολίβανο

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε βοηθά στη βελτίωση του κυτταρικού μεταβολισμού ειδικά όταν εφαρμόζεται τοπικά, ενώ διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Μέντα

Το αιθέριο έλαιο μέντας βοηθάει στην τόνωση του τριχωτού της κεφαλής και των τριχοθυλακίων, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με ξηροδερμία ή εύθραυστα μαλλιά. Λειτουργεί καλύτερα αν έχετε λιπαρά μαλλιά.

Λεβάντα

Εκτός από το να κρατήσετε τις τρίχες και τα τριχοθηλάκιά σας ασφαλή από τα βακτήρια (που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ανάπτυξη των τριχών), ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης αιθέριου ελαίου λεβάντας είναι η ικανότητά του να απαλύνει το τριχωτό της κεφαλής από τυχόν ερεθισμούς.