ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Hair Cycling: Η νέα τάση στο λούσιμο που θα λατρέψουν τα μαλλιά σας


Ελένη Τσούτση

4 Ιανουαρίου 2023

Hair Cycling: Η νέα τάση στο λούσιμο που θα λατρέψουν τα μαλλιά σας
Instagram @anaelleduguet
Μετά το «skin cycling» που μας απασχόλησε το 2022, τώρα έρχεται το «hair cycling» που θα θρέψει και θα αναζωογονήσει τα μαλλιά σας σε βάθος

Πριν από λίγες ημέρες, έπεσα πάνω σε ένα video στο TikTok σχετικά με το «hair cycling», μια τάση που ακολουθεί την τάση «skin cycling», αλλά για τα μαλλιά σας. Όπως και στο «skincare cycling», η ιδέα επικεντρώνεται στην τήρηση μιας συγκεκριμένης ρουτίνας περιποίησης μαλλιών προσαρμοσμένης στον δικό σας τύπο μαλλιών.

Αν νιώθετε τα μαλλιά σας θαμπά και ταλαιπωρημένα, ίσως ήρθε η στιγμή να δώσετε extra χρόνο στην φροντίδα των μαλλιών σας. Σύμφωνα με το νέο αυτό trend θα πρέπει να ενσωματώσετε νέες φόρμουλες αλλά και μάσκες ενυδάτωσης.

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε το «hair cycling»;

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το «hair cycling», δείτε πώς λειτουργεί: ο πρώτος κύκλος (δηλαδή το πρώτο λούσιμο) εστιάζει στην αποτοξίνωση ή την απολέπιση, ενώ ο δεύτερος κύκλος (δηλαδή το δεύτερο λούσιμο)έχει να κάνει με την αναπλήρωση και την ενυδάτωση.

Ανάλογα με το τι θέλετε να αντιμετωπίσετε, μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε προϊόντα όπως απαιτείται. Αν λούζετε για παράδειγμα τα μαλλιά σας μόνο δύο φορές την εβδομάδα, ξέρετε ότι αυτή η διαδικασία θα κρατήσει μιάμιση εβδομάδα.

Jenny.Gr
Pexels

Για το πρώτο λούσιμο του κύκλου ξεκινήστε κάνοντας απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής. Πρώτα, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό scrub και με απαλές κινήσεις καθαρίστε σε βάθος τα μαλλιά σας. Έπειτα, χρησιμοποιήστε έναν ορό απολέπισης του τριχωτού και εφαρμόστε το χωρίζοντας σε τμήματα τα μαλλιά σας, κάντε μασάζ και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών σας που θα τα αφήσει μαλακά ενώ το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσετε ένα conditioner που θα τους χαρίσει θρέψη.

Για το δεύτερο λούσιμο, επικεντρωθείτε στην ενυδάτωση. Μην κάνετε απολέπιση και προτιμήστε να λούσετε τα μαλλιά σας κατευθείαν με το σαμπουάν σας. Έπειτα, κάντε μια από τις αγαπημένες σας μάσκες μαλλιών για πρόσθετη υγρασία.

Jenny.Gr
Pexels

Τέλος, για το τρίτο λούσιμο του κύκλου, ξεκινήστε με διπλό καθαρισμό για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση του προϊόντος που έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες. Συνιστώ πάντα διπλό καθαρισμό, καθώς ο πρώτος καθαρισμός αφαιρεί τη συσσώρευση προϊόντων, ενώ το δεύτερο λούσιμο καθαρίζει πραγματικά το τριχωτό της κεφαλής.

Δοκιμάστε και εσείς την παραπάνω ιεροτελεστία και δείτε τα μαλλιά σας να αποκτούν τη χαμένη τους λάμψη μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.