ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Το μυστικό για υγιή μαλλιά είναι στο έλαιο δεντρολίβανου - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε


Ελένη Τσούτση

24 Ιανουαρίου 2023

Το μυστικό για υγιή μαλλιά είναι στο έλαιο δεντρολίβανου - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Instagram/@ livia_auer
Μάθετε γιατί πρέπει να βάλετε το δεντρολίβανο στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Με αφορμή το πιο viral λαδάκι του TikTok, το Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil, που κύριο συστατικό έχει το δεντρολίβανο θα αναλύσουμε όλα τα ευεργετικά συστατικά που περιέχει και κάνουν τόσο καλό στα μαλλιά μας. Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης και ανάπτυξης των κυττάρων, είναι εξαιρετικό για την τόνωση του τριχωτού της κεφαλής και για αυτό το επιλέγουν πολλά beauty brands.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αναζητήσεις στο Google, η κύρια ανησυχία που έχουν οι περισσότερες γυναίκες για τα μαλλιά τους είναι η τριχόπτωση και η αραίωση, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οποιοδήποτε προϊόν που θα μπορούσε να τονώσει την ανάπτυξη έχει δεντρολίβανο. Βέβαια είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες και η αγορά ενός νέου προϊόντος δεν θα είναι η μαγική λύση.

Όπως εξηγεί ο Ajiduah, δερματολόγος στο «The Stylist»: «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές τριχόπτωσης και είναι σημαντικό να εντοπιστεί η αιτία πριν από τη θεραπεία. Ορισμένες μορφές τριχόπτωσης είναι προσωρινές και η αναγέννηση γίνεται χωρίς παρέμβαση.»

Ο Ajiduah προειδοποιεί επίσης να μην παραλείψετε τα επαγγελματικά προϊόντα και να εφαρμόζετε έλαιο δεντρολίβανου στο τριχωτό καθώς αυτό θα βοηθήσει πολύ τα μαλλιά σας να ζωντανέψουν και πάλι.

Jenny.Gr
Pexels

Γιατί όμως πρέπει να εντάξετε το δεντρολίβανο στη haircare routine σας;

  • Πρώτα απ ‘όλα, το συγκεκριμένο φυτό περιέχει σημαντικές συγκεντρώσεις βιταμινών Β και C. Ακόμη, περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που εφόσον απορροφηθούν στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθούν τα μαλλιά να αποκτήσουν περισσότερο όγκο.
  • Το δεντρολίβανο βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και κάνει πιο ανθεκτικά τα εύθραυστα μαλλιά.Με άλλα λόγια, η συστηματική εφαρμογή του κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πλούσια και μεταξένια.
  • Επιπλέον, η αντιοξειδωτική του δράση αναστέλλει την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών. Αυτά τα σωματίδια είναι υπεύθυνα για την επιτάχυνση της διαδικασίας «γήρανσης των μαλλιών» σας. Τέλος, σε κάτι που βοηθά είναι στη μείωση της λιπαρότητας, διατηρώντας τα μαλλιά φρέσκα και ενυδατωμένα.

Ενισχύστε το σαμπουάν σας με τις θεραπευτικές ιδιότητες του δεντρολίβανου με την παρακάτω DIY συνταγή:

Φτιάξτε μόνες σας μια σπιτική λοσιόν, συμπλήρωμα για το σαμπουάν σας, για να εξισορροπήσετε την λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Για την συνταγή θα χρειαστείτε: - 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο - ½ κούπα με βρασμένο νερό

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα βότανα στο βρασμένο νερό και αφήστε το μείγμα να κάτσει για 20 λεπτά. Αυτή η τονωτική λοσιόν θα είναι το συμπλήρωμα για το σαμπουάν σας σε κάθε λούσιμο. Κάθε φορά που θα λούζεστε, θα προσθέτετε 2 κουταλιές σούπας λοσιόν σε ¼ της κούπας σαμπουάν. Είναι σημαντικό να κάνετε τη μείξη σταδιακά και ανακατεύοντας συνέχεια για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχει την υφή του σαμπουάν.

Λουστείτε κανονικά κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων, αφήστε το σαμπουάν να κάτσει στα μαλλιά για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα πολύ καλά με άφθονο νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.