ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τριπλό λούσιμο: Γιατί οι experts το προτείνουν;


Ελένη Τσούτση

7 Απριλίου 2023

Τριπλό λούσιμο: Γιατί οι experts το προτείνουν;
Pexels
Eσύ πόσες φορές λούζεις τα μαλλιά σου; Αν δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή απάντηση. Οι ειδικοί την έχουν και την μοιράζονται μαζί μας

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι οι experts προτείνουν το διπλό λούσιμο των μαλλιών, όμως πλέον το τριπλό λούσιμο είναι αυτό που συνιστάται. Ενδεχομένως να ακούγεται ως μια υπερβολική συμβουλή που δεν θα βοηθήσει τα μαλλιά σου αλλά η Helen Reavey, ιδρύτρια της Act+Acre μιλώντας στην VogueUΚ ανέλυσε όλους τους λόγους που πρέπει να το δοκιμάσεις.

«Ακριβώς όπως η περιποίηση της επιδερμίδας, που καθαρίζουμε διπλά και τριπλά το δέρμα μας, θα πρέπει πάντα να καθαρίζουμε διπλά ή τριπλά το τριχωτό της κεφαλής μας. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρώτο πλύσιμο καθαρίζει τυχόν λάδια, ρύπους και υπολείμματα προϊόντων, ενώ το δεύτερο και το τρίτο λούσιμο καθαρίζει πραγματικά το τριχωτό της κεφαλής μας», τονίζει η Helen Reavey.

Σκέψου ότι η λακ, τα λαδάκια, ο αφρός περιέχουν συστατικά που χρειάζονται ένα πολύ καλό λούσιμο για να «απομακρυνθούν» από το τριχωτό της κεφαλής. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείς προϊόντα styling, τα μαλλιά σου εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένα στη ρύπανση, τον ιδρώτα και τα φυσικά έλαια, γι' αυτό και ένα λούσιμο συχνά δεν αρκεί για να καθαρίσει σε βάθος τα μαλλιά.

Jenny.Gr
Pexels

«Είναι τόσο σημαντικό να διατηρούμε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής υγιή, έτσι ώστε τα θυλάκια να έχουν μια υγιή βάση για να αναπνέουν και να αναπτύσσονται», αναφέρει η hair expert, Hannah Gaboardi. «Ο κνησμός και το ξεφλούδισμα του τριχωτού ή οι ερεθισμοί του δέρματος μπορεί να προκληθούν από το γεγονός ότι δεν λούζετε σωστά τα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής, επομένως είναι απίστευτα σημαντικό να το κάνετε», προσθέτει η Emma Vickery, hairstylist.

Tέλος, αν θέλεις να χαρίσεις ένα boost ενδυνάμωσης στα μαλλιά σου δώσε extra προσοχή στον τρόπο που λούζεις τα μαλλιά σου. «Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κατά το λούσιμο βοηθά στην τόνωση των τριχοθυλακίων καθώς και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων», λέει ο κομμωτής Andrew Fitzsimons. «Αν δεν κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ενώ λούζετε τα μαλλιά σας, το τριχωτό της κεφαλής θα γίνει δύσκαμπτο, ξηρό και είναι πιθανό να αποκτήσει πιτυρίδα.»

Εσύ θα δοκιμάσεις το τριπλό λούσιμο;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.