ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να ισιώνεις τα μαλλιά σου για να μην τα καταστρέψεις;


Ελένη Τσούτση

29 Μαΐου 2023

Πόσο συχνά πρέπει να ισιώνεις τα μαλλιά σου για να μην τα καταστρέψεις;
Instagram/@ Alison Toby
Πόσο συχνά μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα καταστρέψεις;

Υπάρχουν μερικές μέρες που θέλεις τα μαλλιά σου να είναι λεία και λαμπερά και ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να το πετύχεις είναι να τα ισιώσεις. Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά το εργαλείο styling μπορεί να προκαλέσει ζημιά, ειδικά εάν τα χρησιμοποιείς λανθασμένα ή κάνεις υπερβολική χρήση.

Πόσο συχνά λοιπόν μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα καταστρέψεις; Συνέχισε να διαβάζεις για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ίσιωμα των μαλλιών και την επόμενη φορά κάντο like a pro. Το πόσο συχνά πρέπει να ισιώνεις τα μαλλιά σου εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου. Συνήθως, είναι καλύτερο να ισιώνεις τα μαλλιά το πολύ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά όπως τονίζουν οι experts αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα της τρίχας.

1. Χρησιμοποίησε το κατάλληλο προϊόν θερμοπροστασίας

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες λειτουργούν όλα τα εργαλεία styling αφυδατώνουν τα μαλλιά ενώ σπάνε την τρίχα. Επειδή όμως γνωρίζουμε καλά ότι είναι δύσκολο να τα αφήσετε στην άκρη, η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου απέναντι στη θερμότητα με ένα ειδικό προϊόν. Μπορείς λοιπόν να επενδύσεις σε ένα θερμοπροστατευτικό μαλλιών καθώς η σύνθεσή τους την τροφοδοτεί με υγρασία και δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από τη τρίχα. Έτσι εμποδίζεται το σπάσιμο της τρίχας και η φθορά της.

2. Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν εντελώς πριν τα ισιώσεις

Τα βρεγμένα μαλλιά κινδυνεύουν περισσότερο να σπάσουν γιατί είναι πιο ελαστικά από ότι όταν είναι στεγνά. Οι experts συνιστούν να εγκαταλείψεις εντελώς το στέγνωμα με πετσέτα και να χρησιμοποιήσεις μια μπλουζάκι από μικροΐνες και να σκουπίσεις απαλά. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει τα μαλλιά να μη φριζάρουν και θα τα προετοιμάσει για το ίσιωμα που θα ακολουθήσει.

3. Βάλε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του εργαλείου styling σας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για φθορά. Ανάλογα με το πόσο λεπτά ή πυκνά είναι τα μαλλιά σας, οι ανάγκες μπορεί να διαφέρουν. Μια προτεινόμενη θερμοκρασία είναι στους 180 -200 βαθμούς. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να μην δημιουργήσει άμεσα φθορές αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να είναι πιο ορατές.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα καλύτερα θερμοπροστατευτικά της αγοράς:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.