ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά σου


Ελένη Τσούτση

21 Αυγούστου 2023

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά σου
Pexels
Μήπως κάνεις και εσύ αυτό το λάθος όταν χρησιμοποιείς εργαλεία styling και καταστρέφεις τα μαλλιά σου;

Τα εργαλεία styling μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μοναδικά hair looks αλλά αν δεν θέλουμε να βλέπουμε τα μαλλιά μας να αφυδατώνονται με την συχνή χρήση πρέπει να προσέχουμε τα βήματα που ακολουθούμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πριν χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα την ισιωτική, θα πρέπει να έχουμε στεγνώσει τα μαλλιά μας πολύ καλά, τόσο στις άκρες όσο και στις ρίζες. Ένα προϊόν κατά της θερμότητας είναι απαραίτητο πριν τη χρήση, ενώ η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 180 βαθμούς Κελσίου.

Jenny.Gr
Instagram/ @clickmyworld

Το πιο συχνό λάθος όμως είναι το να χρησιμοποιούμε θερμότητα σε μαλλιά που έχουν ήδη «χτενιστεί» με θερμότητα μετά από μέρες. Μπορεί αυτό να μας εξοικονομεί χρόνο στην καθημερινότητά μας αλλά μπορεί να προκαλέσει σύνθετη βλάβη, με αποτέλεσμα εύθραυστα, ξηρά μαλλιά που σπάνε εύκολα. Αυτή η διαδικασία ασκεί επιπλέον πίεση στους δεσμούς των μαλλιών και μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα», αναφέρει ο κορυφαίος κομμωτής, Τομ Σμίθ στο The Stylist.

«Δοκίμασε ένα up-do, προσθέτοντας λίγο serum ή λαδάκι αλλάζοντας τη χωρίστρα για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου, αντί να ξαναχρησιμοποιήσεις θερμότητα», προσθέτει ο ειδικός.

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα λαδάκια που θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σου:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.