ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

French bob: To καρέ για να αλλάξεις το στιλ σου αυτό το φθινόπωρο


Ελένη Τσούτση

14 Σεπτεμβρίου 2023

French bob: To καρέ για να αλλάξεις το στιλ σου αυτό το φθινόπωρο
@inesisaias
Το καρέ είναι η αλλαγή που θα σου χαρίσει αέρα ανανέωσης αυτή τη σεζόν, αρκεί να το κάνεις όπως οι Γαλλίδες

Ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα των τελευταίων ετών, το γαλλικό bob συνεχίζει να μας απασχολεί και τη νέα σεζόν. Η κομψό και παράλληλα δυναμικό στιλ κάνουν το καρέ ένα από τα ωραιότερα hair cuts. Τα τελευταία χρόνια πολλές σταρς όπως η Hailey Bieber, η Chrissy Teigen και η Jennifer Lopez, έχουν κάνει τα μαλλιά τους καρέ με μεγάλη επιτυχία.
Αλλά τώρα, ένα νέο update του bob hairstyle το κάνει πιο ανάλαφρο και σύγχρονο.

Πέρυσι έγινε το κούρεμα με τις περισσότερες αναζητήσεις στο google.Το γαλλικό bob είναι πιο κοντό από το συνηθισμένο και η έμπνευση έρχεται από την εποχή των 20s και 30s, εξηγεί ο Adam Reed, κομμωτής και ιδρυτής της Arkive Headcare στο The Stylist.

«Μου θυμίζει τη Louise Brooks – έχει αυτή την αίσθηση της τραγουδίστριας της τζαζ. Είναι αυθόρμητο και κομψό.» Όσο για το ίδιο το κόψιμο, είναι λίγο πιο κοντό από το μήκος των ώμων με το οποίο συνήθως συνδέονται τα bobs. «Η φράντζα πρέπει να κάθεται ακριβώς πάνω από το φρύδι – ελαφρώς πιο κοντή από μια συνηθισμένη φράντζα, αλλά εξακολουθεί να είναι σούπερ κομψή.

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα γαλλικό bob στο σπίτι; Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών, μερικά bob μπορεί να έχουν υψηλή συντήρηση, αλλά το υπέροχο με αυτό είναι ότι είναι εύκολο να του δώσεις φόρμα.

«Συνιστώ να προετοιμάσεις τα μαλλιά με προστατευτικό θερμότητας, mousse styling ή gel πριν τα στεγνώσεις με πιστολάκι, καθώς αυτό θα δώσει στα μαλλιά ένα υπέροχο κράτημα», λέει ο Reed.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.