ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Βιταμίνη C: 5 προϊόντα που εγγυημένα θα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και σφριγηλή


Ελένη Τσούτση

19 Σεπτεμβρίου 2023

Βιταμίνη C: 5 προϊόντα που εγγυημένα θα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και σφριγηλή
Instagram/@ anjawk
Η βιταμίνη C είναι το συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στην ρουτίνα σου και αυτοί είναι οι λόγοι

Ένα από τα πιο δημοφιλή ενεργά συστατικά στην περιποίηση της επιδερμίδας, η βιταμίνη C αξίζει μια θέση σε κάθε ρουτίνα. Αλλά υπάρχουν πολλές ασάφιες γύρω από το συστατικό και αξίζει να τις διευκρινίσουμε καθώς έπειτα μπορείς να το κάνεις πιο αποτελεσματικό – και επομένως το δέρμα σου πιο λαμπερό. Ας κατανοήσουμε λοιπόν πώς ακριβώς λειτουργεί η βιταμίνη C.

Τι είναι η βιταμίνη C;

Στην περιποίηση του δέρματος, η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προσφέρει ισχυρή προστασία από τη ρύπανση, τις περιβαλλοντικές βλάβες και τις βλάβες από τον ήλιο, εξηγεί η Paula Begoun, ιδρύτρια του Paula’s Choice στη British Vogue. «Είναι το πιο άφθονο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα, αλλά εξαντλείται καθώς μεγαλώνουμε λόγω της βλάβης από τον ήλιο και της ηλικίας».

Τι κάνει η βιταμίνη C στο δέρμα σου;

Εκτός από την ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, η οποία είναι σημαντική δεδομένης της ποσότητας της ρύπανσης και άλλων εξωτερικών επιθετικών παραγόντων που εκτίθεται το δέρμα σε καθημερινή βάση (ειδικά αν ζεις στη πόλη), ένας καλός ορός βιταμίνης C ή μία κρέμα με βιταμίνη C που εφαρμόζεται καθημερινά διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου βοηθάει στη λείανση της επιδερμίδας, βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος, μειώνει τη φλεγμονή και καταπολεμά τις βλάβες από τον ήλιο και τη μελάγχρωση.

«Δίνει στο δέρμα μια υπερτροφοδοτούμενη λάμψη», προσθέτει η γιατρός αισθητικής, Dr Maryam Zamani. «Είναι ένα απαραίτητο συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας».

Η βιταμίνη C εμφανίζεται ήδη φυσικά στο δέρμα, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, εξαντλείται καθώς μεγαλώνουμε. Η τοπική εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των υπαρχόντων επιπέδων, στην προστασία του δέρματος από περαιτέρω ζημιές και στην αποκατάσταση βλαβών στο παρελθόν, διατηρώντας το δέρμα δυνατό, υγιές και λαμπερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βρες παρακάτω τα καλύτερα προϊόντα με βιταμίνη C:

Filorga NCEF-Intensive Serum Προσώπου με Βιταμίνη C - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ορός προσώπου με βιταμίνη C της Filorga, κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, η Βιταμίνη C για το δέρμα, δίνει λάμψη, ομοιομορφία και μειώνει τις δυσχρωμίες. Χάρη στη σύνθεσή του ο ορός απορροφάται γρήγορα και εισχωρεί βαθύτερα στην επιδερμίδα σε σχέση με τις κρέμες προσώπου, παρέχοντας αντιγηραντική προστασία.

1. GARNIER VITAMIN C GLOW BOOST SERUM - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ο Ορός Λάμψης Vitamin C είναι εμπλουτισμένος με 3,5% Bιταμίνη C*, Nιασιναμίδη και Σαλικυλικό Οξύ, για ενίσχυση της λάμψης και ορατή μείωση της εμφάνισης των κηλίδων από την 6η ημέρα.

2. La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Η καθαρή βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ) είναι η πιο βιολογικά δραστική μορφή της βιταμίνης C, γνωστή για την ικανότητά της να βελτιώνει τη λάμψη και την υφή του δέρματος. Ωστόσο, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει αυτό το μόριο. Το δέρμα εξαρτάται πλήρως από την εξωτερική πρόσληψη.

3. Youth Lab, Brightening Vit-C Gel Cream - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ένα μη λιπαρό, ενυδατικό κρεμοτζέλ με σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ (βιταμίνη C) και τεχνολογία “water gel” που ενισχύει τον όγκο και την πυκνότητα της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος ενώ αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιόμορφο τόνο, χαρίζοντας πιο λαμπερή και νεανική όψη. Ενυδατώνει σε βάθος, καταπολεμά τα σημάδια αφυδάτωσης και τη δερματική φθορά και αναπτύσσει αποτελεσματική αντιοξειδωτική δράση.

4. KORRES, Wild Rose Vitamin C Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Πλούσια κρέμα που απορροφάται χωρίς να αφήνει λιπαρότητα για 24ωρη ενυδάτωση, λάμψη και ομοιόμορφο τόνο. Το λάδι Άγριο Τριαντάφυλλο, φυσική πηγή βιταμίνης C, σε συνδυασμό με το εκχύλισμα imperata cylindrica και το έλαιο από macadamia, βοηθά στα σημάδια πρόωρης γήρανσης και βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας, χαρίζοντας υγιή, νεανική όψη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.