ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να χαρίσεις ζωντάνια και λάμψη στα μαλλιά σου αυτό το φθινόπωρο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Οκτωβρίου 2023

Πώς να χαρίσεις ζωντάνια και λάμψη στα μαλλιά σου αυτό το φθινόπωρο
IG @maralafontan
Το μαλλιά μπορούν να είναι υγιή και λαμπερά όταν ενισχύεις τη φροντίδα τους με τα καταλληλότερα συστατικά

Το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για τα μαλλιά. Είναι γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, βρέθηκαν αντιμέτωπα με πολλούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το θαλασσινό αλάτι, το χλώριο κ.α. Αντίθετα, τώρα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, αρχίζουν να έρχονται αντιμέτωπα με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και τον άνεμο, με τις δυσάρεστες συνέπειες να είναι άμεσα ορατές στην εικόνα τους.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτές τις αλλαγές, πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα τη δομή των μαλλιών μας: Το κύριο συστατικό τους ονομάζεται φλοιός. Μέσα σε αυτό βρίσκουμε μακριές αλυσίδες κερατίνης, υπεύθυνες για την ελαστικότητα, τη λάμψη και την αντοχή των μαλλιών. Ο φλοιός καλύπτεται από την επιδερμίδα, η οποία θα μπορούσε να συγκριθεί με μια προστατευτική ασπίδας. Όταν προσβάλλονται, ανασηκώνονται (αλλοιώνοντας την επιδερμίδα) και γίνονται πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στo σπάσιμο. Τα μαλλιά καταστρέφονται και χάνουν τη λάμψη τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε υγιή μαλλιά είναι να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεση στις αιτίες της βλάβης

Jenny.Gr
Instagram @maralafontan


Για να τα βοηθήσουμε να ανακτήσουν τη φυσική τους ζωντάνια και λάμψη, ώστε να δείχνουν και πάλι όμορφα και υγιή, πρέπει να επικεντρωθούμε τόσο στην επαρκή ενυδάτωσή τους όσο και στα ενεργά συστατικά που είναι γνωστά για τα «ενισχυτικά» τους αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα η βιταμίνη C. Θα πρέπει δηλαδή να φροντίζουμε να μαλλιά μας, ακριβώς όπως κάνουμε με το δέρμα μας. Η λογικήείναι η ίδια. Εστιάζουμε στην εκάστοτε ανάγκη των μαλλιών και τα περιποιούμαστε με το ιδανικότερο ενεργό συστατικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.