ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ο ρόλος που παίζει το λούσιμο στη λάμψη των μαλλιών σου - Τα 4 σημαντικά βήματα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Οκτωβρίου 2023

Ο ρόλος που παίζει το λούσιμο στη λάμψη των μαλλιών σου - Τα 4 σημαντικά βήματα
IG @negin_mirsalehi
Η υπέροχη εικόνα και λάμψη των μαλλιών ξεκινάει πάντα από ένα καλό λούσιμο

Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια κίνηση απαραίτητης προσωπικής φροντίδας, η οποία ωστόσο ενδέχεται να μην εκτελείται σωστά. Για παράδειγμα: είναι καλό να λούζεσαι καθημερινά ή είναι προτιμότερο να λούζεσαι δύο φορές την εβδομάδα; Ποια κριτήρια πρέπει να καθοδηγούν την επιλογή του σαμπουάν; Είναι πιθανό ότι αυτά και άλλα πολλά διλήμματα θα συνεχίσουν να συζητούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στο μεταξύ, μπορείς να σημειώσεις ορισμένες ωφέλιμες συνήθειες για τα μαλλιά που θα ήταν σκόπιμο να υιοθετήσεις:

Μην χρησιμοποιείς σαμπουάν επανόρθωσης όταν δεν το χρειάζεσαι

Η χρήση σαμπουάν επανόρθωσης όταν δεν το χρειάζεσαι είναι ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά. Όταν διψάς, πίνεις νερό και όταν πεινάς, τρως. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά: Όταν χρειάζονται ενυδάτωση, έχουν έλλειψη λάμψης, επομένως χρειάζονται ένα ενυδατικό σαμπουάν. Μόνο όταν σπάνε τα μαλλιά υπάρχει πραγματική ανάγκη για ένα προϊόν επανόρθωσης.

Χτένισε τα μαλλιά σου πριν το λούσιμο

Αφιερώνοντας ένα λεπτό στο βούρτσισμα πριν από το πλύσιμο διασφαλίζεται ότι τα μήκη δεν βαραίνουν και καθιστά τη χρήση ενυδατικής κρέμας λιγότερο απαραίτητη.

Χρησιμοποίησε το conditioner ως pre-shampoo

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που εφαρμόζονται στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του μπάνιου πριν το σαμπουάν. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, μπορείς να το κάνεις με έναν πιο απλό τρόπο: Eφάρμοσε το conditioner σε στεγνά μαλλιά στα μήκη και στις άκρες, μετά ξέπλυνε και στη συνέχεια εφάρμοσε κανονικά το σαμπουάν όπως κάνεις συνήθως. Αν λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά, ακολουθώντας αυτή την απλή διαδικασία δεν θα χρειαστεί να εφαρμόζεις conditioner μετά το λούσιμο.

Άπλωσε το σαμπουάν επιλεκτικά

Όταν εφαρμόζεις το σαμπουάν, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις πιο εκτεθειμένες περιοχές, στους κροτάφους, στο κέντρο του κεφαλιού και το στέμμα. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε κάνοντας μασάζ στο πίσω μέρος του λαιμού με το υπόλοιπο σαμπουάν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.