ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

New Wave: Η νέα προσέγγιση στην περμανάντ μαλλιών είναι το next big thing του K-Beauty


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Νοεμβρίου 2023

New Wave: Η νέα προσέγγιση στην περμανάντ μαλλιών είναι το next big thing του K-Beauty
Irene Kim | Jeremy Moeller/Getty Images
Μια νέα εκδοχή της περμανάντ για τα μαλλιά είναι εμπνευσμένη από το στυλ των γυναικών στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα είναι το κέντρο της ομορφιάς και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά μπροστά από εμάς στην Ευρώπη. Πολλές από τις skincare τάσεις που έχουμε υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία, καθώς και αυτές στην ιατρική και την αισθητική χειρουργική, προέρχονται από την κορεατική περιποίηση δέρματος, ευρέως γνωστή ως K-Beauty.

Σήμερα, χάρη στη δύναμη του TikTok, ένα άλλο φαινόμενο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές που έχει επίσης τις ρίζες του στην Κορέα: η περμανάντ μαλλιών, αλλά όχι εκείνη της δεκαετίας του ’80 – κάτι πολύ πιο απαλό με επίκεντρο τις ρίζες των μαλλιών. Μια τάση εμπνευσμένη από το στυλ των stars της K-pop (το μουσικό είδος της Νότιας Κορέας)

Σε μια εποχή στην οποία ενισχύσουμε και δίνουμε της πρέπουσα αξία στην αυθεντική ομορφιά, θα ήταν αδιανόητο να μεταμορφωθεί ριζικά η λεία υφή που χαρακτηρίζει τα ασιατικά μαλλιά. Μάλιστα, στα κομμωτήρια έχουν εφεύρει μια τεχνική για να δίνουν όγκο στις ρίζες. Μια λύση που επιτρέπει να χτενίζει εύκολα μια γυναίκα τα μαλλιά της με ελάχιστη προσπάθεια – επομένως, έχει αρχίσει να κερδίζει και τους κομμωτές στη Δύση.

Jenny.Gr
Molly Chiang | Daniel Zuchnik/Getty Images

Η περμανάντ δεν είναι μια «άγνωστη» τεχνική επεξεργασίας των μαλλιών. Η δεκαετία του 1980 είναι μια από τις πιο αξέχαστες δεκαετίες για τα μαλλιά σε όλο τον δυτικό κόσμο. Εάν έχεις δει φωτογραφίες ή ταινίες από εκείνη την εποχή, τότε σίγουρα θα σου είχαν κάνει εντύπωση τα δύσκαμπτα και υπερβολικά ογκώδη με μπούκλες. Σε αντίθεση, «κορεάτικη περμανάντ» είναι πολύ πιο λεπτή. Είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, τόσο που φαίνεται φυσική και ξεχωρίζει με άλλους τρόπους: οι πάνω μπούκλες της είναι απαλές και χαλαρές, το χτένισμα είναι ευέλικτο και μπορεί να χτενιστεί ή να ταιριάξει ακόμα και σε μαλλιά με αφέλειες.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της κορεατικής περμανάντ μαλλιών;

Σου επιτρέπει να εξαλείψεις τη χρήση προϊόντων για να προσθέσεις όγκο και υφή στις ρίζες των μαλλιών, μειώνοντας έτσι τον χρόνο styling. Το αποτέλεσμα διαρκεί από 2 έως 6 μήνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.