ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Εσύ αλλάζεις χωρίστρα στα μαλλιά σου; Δες γιατί είναι σημαντικό να το κάνεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Νοεμβρίου 2023

Εσύ αλλάζεις χωρίστρα στα μαλλιά σου; Δες γιατί είναι σημαντικό να το κάνεις
IG @rosiehw
Κι όμως, η τακτική αλλαγή στη θέση της χωρίστρας επιβραδύνει τη γήρανση των μαλλιών και βελτιώνει την πυκνότητά τους

Η θέση της χωρίστρας των μαλλιών καθορίζει το σημείο όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος όγκος των μαλλιών. Η μετακίνησή της μπορεί να εξισορροπήσει τις αναλογίες του προσώπου, μεταμορφώνοντας τη δομή, τα χαρακτηριστικά και το βλέμμα κάθε γυναίκας.

Όμως η προτροπή των hair experts για συχνή αλλαγή της θέσης της χωρίστρας δεν έχει να κάνει μόνο με τον όγκο, το ύφος και το styling των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια κίνηση φροντίδας για τα μαλλιά που αν δεν την κάνεις ήδη, πρέπει να την ενσωματώσεις άμεσα στη ρουτίνα σου κι αυτό, διότι η μετακίνησή της προάγει υγιή, πυκνά και λαμπερά μαλλιά που «αντιστέκονται» στη φθορά του χρόνου.

Επομένως, αλλάζοντας κατά καιρούς τη θέση της χωρίστρας, ακόμα και κατά λίγα χιλιοστά, είναι δυνατό να διορθωθεί η απώλεια της πυκνότητας των μαλλιών σε αυτήν την περιοχή και να προστατευτεί το τριχωτό της κεφαλής στο σημείο όπου είναι εκτεθειμένο, από φλεγμονή.

Η γήρανση των μαλλιών προηγείται της γήρανσης του δέρματος κατά 6 χρόνια

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και τα μαλλιά έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με επιβλαβείς παράγοντες (ελεύθερες ρίζες, ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση, χρήση εργαλείων θερμότητας κ.α.) που επιβαρύνουν επιπλέον τα μαλλιά, από το τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες των μαλλιών έως τις άκρες. Επομένως, εάν φροντίζεις να μετακινείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη χωρίστρα σου ελαχιστοποιείς σημαντικά αυτές τις επιπτώσεις, αντιστρέφοντας τη γήρανση των μαλλιών.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αλλαγή στη χωρίστρα των μαλλιών

Το ιδανικό θα ήταν να μετακινούσες τη χωρίστρα των μαλλιών σου μία φορά την εβδομάδα, ειδικά σε περιόδους μεγαλύτερης έκθεσης στον ήλιο, ώστε να ελαχιστοποιείται με αυτόν τον τρόπο η επίδραση των ακτίνων UV στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, εάν προτιμάς να κάνεις λιγότερο συχνές αλλαγές, μπορείς 1 φορά/ 3μηνο να μετατοπίζεις τη χωρίστρα σου: από το κέντρο στο πλάι και το αντίστροφο.

Η επίδραση στην πυκνότητα

Αν και η μετακίνηση της χωρίστρας δεν επηρεάζει άμεσα την τριχόπτωση , αυτή η πράξη εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο στην πυκνότητα των μαλλιών σε αυτήν την περιοχή. Όπου ανοίγουν, μάλιστα, τα μαλλιά είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε εκείνους τους παράγοντες που αλλοιώνουν την ευεξία τους και επομένως υπάρχει πραγματική πιθανότητα να αρχίσουν να χάνουν την πυκνότητά τους.

Επιπλέον, εάν υποφέρεις από τριχόπτωση, αυτό μπορεί να είναι πιο εμφανές στην περιοχή της χωρίστρας. Από την άλλη πλευρά, εάν ο θύλακας της τρίχας τείνει να λεπταίνει στη ρίζα, αυτό εξηγείται, εν μέρει, από το γεγονός ότι οι βιταμίνες που προσλαμβάνουμε απορροφώνται πάντα πρώτα από τα κύρια όργανα, με αποτέλεσμα: σε περίπτωση ανεπάρκειας, να μην φτάνου σωστά σε απομακρυσμένες περιοχές όπως τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Για το λόγο αυτό, είναι σκόπιμο να υιοθετήσεις κάποιες καθημερινές ενέργειες για να προσπαθήσεις να κάνεις λιγότερο εμφανείς τις συνέπειες αυτού του είδους της ανεπάρκειας. Η χρήση προϊόντων για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής που προστατεύουν από τις ακτίνες UV είναι μια καλή λύση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.