ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Όσα θέλεις να ξέρεις για το ημιμόνιμο μανικιούρ


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Νοεμβρίου 2023

Όσα θέλεις να ξέρεις για το ημιμόνιμο μανικιούρ
IG @haileybieber
Προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια από ένα απλό βερνίκι νυχιών, αλλά η εφαρμογή του είναι λιγότερο απαιτητική από το gel

Το ημιμόνιμο μανικιούρ αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλες όσες θέλουμε να έχουμε άψογα περιποιημένα νύχια για αρκετές μέρες, χωρίς απαραίτητα να είναι «χτισμένα» με πιο βαριά υλικά όπως το gel.

Τι είναι και πώς λειτουργεί το ημομόνιμο μανικιούρ

Πρόκειται για ένα υλικό φτιαγμένο με ειδικό φωτοσκληρυντικό βερνίκι νυχιών , ελαφρύτερο από το gel αλλά πιο ανθεκτικό από το κλασσικό βερνίκι νυχιών, το οποίο πρέπει να περάσει 30 δευτερόλεπτα κάτω από την κατάλληλη λάμπα LED. Μπορεί να εφαρμοστεί σε χέρια και πόδια, χωρίς εξαιρέσεις, και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε φυσικά όσο και σε «χτιστά» νύχια.

Η διάρκεια

Το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών διαρκεί από δύο έως τρεις εβδομάδες, παραμένοντας τέλειο χωρίς να θρυμματίζεται. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να αφαιρεθεί όχι επειδή έχει καταστραφεί, αλλά επειδή το νύχι μακραίνει φυσικά και μεγαλώνει το κενό ανάμεσα στο γυμνό νύχι της βάσης και το χρώμα του ημιμόνιμου βερνικιού.

Jenny.Gr
IG @overglowedit

Πώς αφαιρείται το ημιμόνιμο

Μπορείς να το αφαιρέσεις με ασφάλεια, κλείνοντας ραντεβού στο nail bar που εμπιστεύεσαι για την περιποίηση των άκρων σου. Διαφορετικά, μπορείς με προσοχή να το αφαιρέσεις μόνη σου, χρησιμοποιώντας καθαρό ασετόν. Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να εμποτίσεις μικρά κομμάτια βαμβακιού με ασετόν, να τα τυλίξεις άνω σε κάθε νύχι χωριστά με αλουμινόχαρτο κι έπειτα να περιμένεις για μερικά λεπτά έως ότου το ασετόν διασπάσει το υλικό. Αν η διαδικασία γίνει σωστά, δεν θα χρειαστεί να το τρίψεις με τη λίμα και έτσι εξασφαλίζεις ότι τα φυσικά σου νύχια δεν θα επηρεαστούν αρνητικά από την αφαίρεση του ημιμόνιμου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.