ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πόσες φορές την εβδομάδα λούζεις τα μαλλιά σου; Αν είναι μόνο μία, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Νοεμβρίου 2023

Πόσες φορές την εβδομάδα λούζεις τα μαλλιά σου; Αν είναι μόνο μία, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς
Ακόμα κι αν τα μαλλιά φαίνονται καθαρά, πρέπει να λούζονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, για να απομακρύνονται οι ρύποι που προκαλούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις και να βελτιώνεται η οξυγόνωση

Εάν λούζεις τα μαλλιά σου μία φορά την εβδομάδα, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Ναι, ακόμα κι όταν νιώθεις ότι είναι καθαρά και «αντέχουν». Ενώ αντίθετα, πολύ συχνά μπορεί να αναρωτιέσαι αν επιτρέπεται το καθημερινό λούσιμο με το κατάλληλο σαμπουάν - ποτέ δεν εξετάζεις την άλλη πτυχή: πόσες μέρες μπορείς να αφήσεις άλουστα τα μακριά μαλλιά σου.

Φαίνονται καθαρά, αλλά δεν είναι

Στην πραγματικότητα ακόμα κι αν τα μαλλιά φαίνονται καθαρά, η ρύπανση (ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που καταστρέφουν τα μαλλιά), ο ιδρώτας ή ακόμα και ο καπνός του τσιγάρου λερώνουν τα μαλλιά χωρίς να το μπορείς άμεσα να το παρατηρήσεις.

Οι συνέπειες της ρύπανσης, αλλά και του όχ και τόσο συχνού λουσίματος

Όταν τα μαλλιά λούζονται λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα, ο θύλακας φράζει και αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα: ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής, φαγούρα, ευαισθησία, πιτυρίδα, ακόμη και απώλεια μαλλιών . Αυτά τα μικρά σωματίδια, αόρατα στο μάτι αλλά που καταλήγουν να εναποτίθενται στο τριχωτό της κεφαλής, εμποδίζουν τη σωστή οξυγόνωση, γι' αυτό καλό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου πιο συχνά.

Jenny.Gr

Λούσε τα μαλλιά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Δεν υπάρχει καθολικός κανόνας για τον καθορισμό της σωστής συχνότητας λουσίματος για όλους τους τύπους μαλλιών, διότι πρέπει να λαμβάνεται επίσης υπόψη ο τόπος διαμονής ή ο τρόπος ζωής σου. Σημαντικό ρόλο παίζει και το κλίμα, η χρήση της μηχανής ή του αυτοκινήτου, ο αθλητισμός, η ποιότητα του νερού με το οποίο λούζεις τα μαλλιά σου. Ωστόσο, ακόμη και όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και φαινομενικά παραμένουν καθαρά για αρκετές ημέρες, πρέπει να τα λούζεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσεις όλα τα υπολείμματα που μπορεί να συσσωρευτούν στο τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.