ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

BIAB nails: Η νέα εναλλακτική πρόταση στο μανικιούρ με gel που σέβεται την υγεία των νυχιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Νοεμβρίου 2023

BIAB nails: Η νέα εναλλακτική πρόταση στο μανικιούρ με gel που σέβεται την υγεία των νυχιών
Το BIAB mani είναι το νέο μανικιούρ που θα ήθελες να δοκιμάσεις

Ενώ μερικές γυναίκες έχουν την τύχη να έχουν φυσικά μακριά και δυνατά νύχια, οι υπόλοιπες επιλέγουμε να ενισχύσουμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των νυχιών μας κάνοντας μανικιούρ. Όχι όμως ένα απλό μανικιούρ, αλλά με την εφαρμογή σκληρών υλικών όπως gel ή ακρυλικό που προσθέτουν μεγαλύτερη προσωρινή υποστήριξη στο φυσικό νύχι – αλλά επίσης είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, διακινδυνεύοντας την υγεία και την ποιότητα των νυχιών.

Εάν ανησυχείς μήπως καταστρέψεις τα νύχια σου, ένα BIAB mani μπορεί να είναι η λύση. Με περισσότερες από 877 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, το BIAB γίνεται γρήγορα η talk of the town θεραπεία νυχιών. Μάλιστα, celebrities όπως η Kim Kardashian και η Kylie Jenner ανήκουν στην κατηγορία των γυναικών που ξεχωρίζουν τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Το BIAB, το οποίο σημαίνει builder in a bottle, είναι ουσιαστικά ένα μανικιούρ με gel σε στεροειδή. Το ίδιο το υλικό μοιάζει πολύ με gel, εκτός από το ότι είναι πιο παχύρρευστο σε συνοχή.
Το BIAB εκτός του ότι προσφέρει πιο δυνατά νύχια, χρησιμοποιείται επίσης συχνά για να βοηθήσει στην προστασία των νυχιών από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα μακρύνεις. Μόλις εφαρμοστεί, αυτό το gel αναδόμησης μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο βερνίκι νυχιών.

Τι είναι όμως ακριβώς τα BIAB nails;

Tο BIAB μοιάζει πολύ με το τυπικό βερνίκι gel, καθώς απαιτεί υπεριώδη ακτινοβολία για να δέσει και να σκληρύνει. Αλλά σε αντίθεση με άλλα προϊόντα gel, έχει παχύτερο ιξώδες και διαφορετική σύνθεση. Η φόρμουλα BIAB, που δημιουργήθηκε αρχικά από τη μάρκα The Gel Bottle, είναι γνωστό ότι είναι αρκετά «αλάνθαστη» όσον αφορά στην εφαρμογή, κάτι που αποτελεί μεγάλο μέρος της απήχησής της. Καθώς η τεχνολογία του έχει τη δυνατότητα να στρώνει και να λειαίνει αυτόματα καθώς εφαρμόζεται στο νύχι.
Το BIAB προορίζεται μόνο για επαγγελματική χρήση, οπότε για να το δοκιμάσεις θα πρέπει να κλείσεις το ραντεβού σου σε ένα nail bar. H συντήρησή του γίνεται όπως και με τα υπόλοιπα, περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά την αρχική εφαρμογή.

Γιατί να επιλέξεις το BIAB mani

Η δύναμη παραμονής του υλικού είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, όπως και το γεγονός ότι το BIAB λειτουργεί ως προστατευτικό κάλυμμα για τα νύχια. Είτε εφαρμόζεις μία στρώση είτε περισσότερες, η σκληρή στρώση αποτρέπει την κάμψη και το σπάσιμο των νυχιών, σχεδόν σαν προστατευτική πανοπλία.


Πώς εφαρμόζεται το BIAB

Το Builder Gel εφαρμόζεται απευθείας πάνω στο νύχι με τον ίδιο τρόπο που ο nail artist θα έβαζε οποιοδήποτε άλλο βερνίκι gel.
Μπορείς να κάνεις μια επίστρωση στο φυσικό μήκος του νυχιού σου ή, ανάλογα με τον τύπο και τη δύναμη του builder gel που χρησιμοποιείς, μπορείς να προσθέσεις επιπλέον μήκος στο νύχι, όπως ακριβώς με τα υπόλοιπα Gel που κυκλοφορούν στην αγορά – φυσικά όμως πάντα με τη διαφορά ότι το BIAB προστατεύει την υγεία των νυχιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.