ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

6 tips για να διατηρείς αψεγάδιαστο το μανικιούρ σου - Δεν θέλει κόπο, άλλα τρόπο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Νοεμβρίου 2023

6 tips για να διατηρείς αψεγάδιαστο το μανικιούρ σου - Δεν θέλει κόπο, άλλα τρόπο
Ανακάλυψε 6 beauty tips που παρατείνουν τη διάρκεια του μανικιούρ σου

Δεν υπάρχει τίποτα που να σου προσφέρει αυτή την αίσθηση ανανέωσης τόσο αβιάστα όσο ένα φρέσκο και λαμπερό μανικιούρ. Τα άκρα σου είναι περιποιημένα στην εντέλεια με καθαρισμένα πετσάκια, άψογο σχήμα και υπέροχο χρώμα – είσαι επομένως απόλυτα έτοιμη να αντιμετωπίσεις τον κόσμο με αυτοπεποίθηση.

Τι γίνεται όμως όταν με το πέρασμα των ημερών το μανικιούρ σου αρχίζει να σπάει και να ξεφλουδίζει; Μην αγχώνεσαι! Ευτυχώς, ακολουθώντας μερικά απλά κι εύκολα beauty tips μπορείς να δώσεις παράταση στην ανθεκτικότητα και τη λάμψη του μανικιούρ σου.

Χρησιμοποίησε ένα έλαιο περιποίησης για την επιδερμίδα

Για να διατηρήσεις τα νύχια σου υγιή και να έχεις ένα μανικιούρ που διαρκεί, θα πρέπει να εφαρμόζεις καθημερινά ένα λαδάκι στην επιδερμίδα γύρω από τα νύχια. Ωστόσο, αυτό είναι ένα εξίσου σημαντικό βήμα ακόμα κι αμέσως μετά το στέγνωμα του βερνικιού που επέλεξες. Οι βιταμίνες στο έλαιο κρατούν τα νύχια και τα πετσάκια ενυδατωμένα και ως εκ τούτου είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν.

Απόφυγε την εφαρμογή πολλών στρώσεων βερνικιού

Εκτός από τη βάση και το top coat, θα πρέπει να εφαρμόζεις μόνο 1-3 στρώσεις του χρώματος της επιλογής σου. Εάν προσθέσεις επιπλέον στρώσεις, το βερνίκι σου θα είναι πιο επιρρεπές στο να θρυμματιστεί.

«Κλείδωσε» τις άκρες

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι η nail artist που επιμελείται το μανικιούρ σου τραβάει το πινέλο που εφαρμόζει το βερνίκι οριζόντια στην επάνω άκρη του νυχιού σου; Με αυτό το βήμα σφραγίζει το βερνίκι στα σημεία όπου είναι πιο εύκολο να θρυμματιστεί.

Jenny.Gr
IG @overglowedit

Ανανέωνε το μανικιούρ σου με ένα topcoat

Κάθε δύο ή τρεις ημέρες μπορείς να ανανεώνεις το μανικιούρ σου, εφαρμόζοντας μια στρώση topcoat στα νύχια σου. Αυτή η κίνηση προσθέτει ένα νέο στρώμα προστασίας στο βερνίκι σου και βοηθάει να διατηρήσει τη δύναμή του.

Φόρα γάντια όταν καθαρίζεις

Κάθε φορά που χρησιμοποιείς σκληρά προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι, φόρα ιδανικά ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης για να προστατεύσεις τα χέρια, αλλά και το μανικιούρ σου.

Απόφευγε το ζεστό νερό

Εάν έχεις αφήσει τα χέρια σου κάτω από ζεστό νερό για να μαλακώσεις και να αφαιρέσεις το βερνίκι σου, τότε μάλλον είσαι εξοικειωμένη με αυτό. Όταν το ζεστό νερό εισχωρεί κάτω και γύρω από το βερνίκι, τότε αυτό αρχίζει να ανασηκώνεται και να ξεφλουδίζει. Επομένως για να παρατείνεις τη διάρκεια του μανικιούρ σου θα ήταν καλό να αποφεύγεις το ζεστό νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.