ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Scalp Scrub: 3 DIY συνταγές ομορφιάς για κάθε ανάγκη του τριχωτού της κεφαλής


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Νοεμβρίου 2023

Scalp Scrub: 3 DIY συνταγές ομορφιάς για κάθε ανάγκη του τριχωτού της κεφαλής
Εύκολες συνταγές ομορφιάς με εξαιρετικά αποτελέσματα

Συνήθως κάνουμε απολέπιση προσώπου και σώματος, οπότε γιατί να μην δίνουμε την ίδια προσοχή και στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής; Αρκεί ένα απαλό scrub, το οποίο μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα με απλά υλικά και στο σπίτι.

Το scrub για το τριχωτό της κεφαλής έχει πολλά οφέλη: βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων , στην εξάλειψη του υπερβολικού σμήγματος και στη συσσώρευση προϊόντων styling μαλλιών. Αλλά όχι μόνο αυτό, βελτιώνει ιδιαίτερα την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην οξυγόνωση του τριχωτού της κεφαλής. Και όλοι αυτοί οι λόγοι είναι εξαιρετικοί για να σε πείσουν να δοκιμάσεις μια DIY θεραπεία που θα μπορούσε να φέρει θετική «επανάσταση» στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών σου αν για παράδειγμα, έχεις ευαίσθητο δέρμα και υποφέρεις από φαγούρα, πιτυρίδα και λιπαρά μαλλιά ή ζεις σε πόλη με αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από detox.

3 DIY Scalp Scrubs

Jenny.Gr

Αντιφεγμονώδες scrub για το τριχωτό της κεφαλής

Σε ένα δοχείο αναμειγνύεις λάδι καρύδας (προτίμησε αμυγδαλέλειο ή jojoba εάν έχεις λεπτά μαλλιά ) , ζάχαρη , μέλι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και μηλόξυδο: αυτή είναι μια συνταγή με αντισηπτικές ιδιότητες , ιδανικό σε περίπτωση πιτυρίδας και εκζέματος.

Detox scrub για το τριχωτό της κεφαλής

Ανάμειξε μια κουταλιά αλεύρι αμυγδάλου και μερικές σταγόνες αιθέρο έλαιο τεϊόδεντρου με ένα σαμπουάν με απολεπιστική δύναμη, με βάση το σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ . Ένα αποτελεσματικό μείγμα για την εξάλειψη κάθε ίχνους ρύπανσης για να αποκτήσεις μια αναζωογονητική αίσθηση καθαριότητας με μεγάλη διάρκεια.

Delicate scrub για το τριχωτό της κεφαλής

Εάν το δέρμα σου δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά θέλεις να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και να δώσεις ένα boost στην κυκλοφορία του αίματος σε αυτήν την περιοχή, εστίασε σε αποτελεσματικά και μη επιθετικά συστατικά. Απλώς ανακάτεψε λίγο πλιγούρι βρώμης με μια κουταλιά καστανή ζάχαρη με το αγαπημένο σου conditioner: μετά το λούσιμο, άπλωσε το μείγμα κάνοντας μασάζ. Άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά και ξέπλυνε καλά. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις μια φίνα απολέπιση διατηρώντας τα μαλλιά απαλά και ενυδατωμένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.