ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Beauté την Κυριακή: Φτιάξε DIY μάσκες που αναζωογονούν και χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά σε μόλις 20 λεπτά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Νοεμβρίου 2023

Beauté την Κυριακή: Φτιάξε DIY μάσκες που αναζωογονούν και χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά σε μόλις 20 λεπτά
Αυτές οι DIY μάσκες σε βοηθούν να αποκτήσεις άμεσα υπέροχα, υγιή και λαμπερά μαλλιά

Παρατηρείς τελευταία στα μαλλιά σου μια δυσάρεστη αλλαγή, αλλά από την άλλη δεν βρίσκεις το χρόνο να επισκεφτείς τον hairstylist που εμπιστεύεσαι για να τα περιποιηθεί και να βοηθήσει στην αναζωογόνηση τους; H λύση είναι οι DIY μάσκες μαλλιών που μέσα σε 20 λεπτά – χωρίς τη δέσμευση ενός προγραμματισμένου ραντεβού στο κομμωτήριο - μπορούν πραγματικά να προσφέρουν ένα ισχυρό boost στα μαλλιά σου. Και ποια μέρα είναι η ιδανική για να φροντίσεις και να «καλομάθεις» τον εαυτό σου λιγάκι παραπάνω; Μα φυσικά, η Κυριακή!

Οι DIY μάσκες που αναζωογονούν τα μαλλιά

Λαμπερά μαλλιά

Αν θέλεις τα μαλλιά σου να είναι υπέροχα και λαμπερά, χρειάζεσαι 5 κουταλιές της σούπας κατακάθι καφέ και 3 κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σου λάδι, συμπεριλαμβανομένου του argan, του αμυγδάλου και του αβοκάντο. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο κι εφάρμοσέ το στα μαλλιά.
Η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει την οξυγόνωση και να τονώσει τα αιμοφόρα αγγεία του τριχωτού της κεφαλής και, ειδικότερα, των βολβών των μαλλιών. Αλλά ο καφές διαθέτει επίσης ένα μεγάλο απόθεμα καφεϊκού οξέος, τριγωνελίνης και χλωρογενικού οξέος, όλα εξαιρετικά αντιοξειδωτικά. Άφησε το να δράσει για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνεις.

Σούπερ απαλά μαλλιά

Αυτή η DIY συνταγή μάσκας μαλλιών είναι αντιοξειδωτική, σχεδιασμένη για εσένα που αγαπάς τα μαλλιά σου και θέλεις να τα αισθάνεσαι πάντα απαλά.Το ελαιόλαδο , που ενυδατώνει τα μαλλιά και ενισχύει τα εύθραυστα μαλλιά, μπορεί να αναμιχθεί με ξύδι για να δώσει άμεση λάμψη και φωτεινότητα. Πρόκειται για ένα «σφηνάκι ομορφιάς» που εφαρμόζεται σε νωπά μαλλιά και δρα μέσα σε 20 λεπτά.

Jenny.Gr


Το φάρμακο για τα εξασθενημένα μαλλιά

Μια αρχαία αλλά σούπερ αποτελεσματική συνταγή: Χρειάζεσαι μια κουταλιά ελαιόλαδο, μια κουταλιά μέλι και έναν κρόκο αυγού. Αν είσαι πιο avant-garde, μπορείς να προσθέσεις ακόμα και μισό αβοκάντο που θα κάνει το μείγμα όχι μόνο πιο πυκνό αλλά και πιο θρεπτικό. Αν θέλεις να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα, μπορείς να χρησιμοποιήσουν λάδι μουστάρδας στη ρίζα για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.