ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις όταν εφαρμόζεις το conditioner στα μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Νοεμβρίου 2023

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις όταν εφαρμόζεις το conditioner στα μαλλιά σου
IG @taylor_hill
Είσαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείς σωστά το conditioner;

Όσον αφορά στο conditioner, υπάρχουν τουλάχιστον δύο λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε οι περισσότερες από εμάς όταν λούζουμε τα μαλλιά μας. Το πρώτο είναι ότι πολλές φορές παραλείπουμε την εφαρμογή του και δεν το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας. Το άλλο μεγάλο λάθος είναι ότι δεν αφαιρούμε την υγρασία από τα μαλλιά μετά το λούσιμο και πριν την εφαρμογή του conditioner. Ωστόσο, πράγματι, ο μόνος τρόπος για να επιτρέψουμε στις θεραπείες περιποίησης και ενυδάτωσης να διεισδύσουν και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους είναι να αφαιρούμε την πλεονάζουσα υγρασία με μια πετσέτα μόλις ξεβγάζουμε το σαμπουάν από τα μαλλιά μας.

Ο κανόνας των 15” για την σωστή εφαρμογή του conditioner

Αυτό που είναι σημαντικό να κάνουμε κάθε φορά προτού εφαρμόσουμε το conditioner στα μαλλιά μας είναι να χρησιμοποιούμε μια βαμβακερή πετσέτα και να ταμπονάρουμε τα μαλλιά μας για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπουμε στη φόρμουλα του conditioner που έχουμε επιλέξει να δράσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το conditioner;

Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: Κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας - ακόμα κι αν τα λούζουμε καθημερινά. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακάμπτοντας την εφαρμογή conditioner από τη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών αυξάνουμε τις πιθανότητες συνολικής αποδυνάμωσης των μαλλιών με φριζαρισμένα και ξηρά μήκη και κατεστραμμένες άκρες, ενώ φυσικά χάνεται παράλληλα και η λάμψη που τόσο επιθυμούμε να έχουν τα μαλλιά μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.