ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής: Τα αίτια και οι θεραπείες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Δεκεμβρίου 2023

Ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής: Τα αίτια και οι θεραπείες
IG @kimkardashian
Ένα ευαίσθητο τριχωτό χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα

Ένα ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλεί ανησυχία στην αντιμετώπισή του, καθώς συχνά συνοδεύεται από παρενέργειες όπως κάψιμο και ξεφλούδισμα του δέρματος. Πέρα από αυτό, ο εντοπισμός της αιτίας μπορεί επίσης να είναι ποικίλλει ( ο ένοχος μπορεί να είναι από το άγχος μέχρι τις αλλεργίες).

Τι προκαλεί ένα ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής;

Η ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να προκληθεί από διάφορα πράγματα, από άγχος ή ορμονικές αλλαγές έως ασθένειες ή λοιμώξεις. Ορισμένες αιτίες είναι σπάνιες και άλλες είναι πολύ συχνές. Το τριχωτό της κεφαλής περιέχει πολλές νευρικές απολήξεις και αιμοφόρα αγγεία. Όταν το μικροβίωμα χάνει την ισορροπία του, τότε υπάρχει πραγματικά πρόβλημα
Οι αιτίες

Άγχος: Το άγχος προκαλεί την απελευθέρωση ισταμίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και σε άλλα σημεία στο σώμα.

Ηλιακό έγκαυμα: Είναι εκπληκτικά συχνό, ιδιαίτερα για όσους έχουν λεπτά μαλλιά. Το ηλιακό έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής προκαλεί ερεθισμό και ευαισθησία.
Αλλεργικές αντιδράσεις: Μια αλλεργική αντίδραση σε ένα νέο προϊόν μαλλιών μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής. Οι βαφές μαλλιών ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν που εφαρμόζεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής έχουν επίσης τη δυνατότητα να προκαλέσουν ευαισθησία.

Ορμονικές αλλαγές: Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το τριχωτό της κεφαλής τους γίνεται ευαίσθητο κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού τους κύκλου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες κυμαίνονται. Οποιεσδήποτε ορμονικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου στην εμμηνόπαυση, της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό, μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής λόγω των ορμονικών αλλαγών στο παιχνίδι.

Αυτοάνοσες ασθένειες: Προϋπάρχουσες αυτοάνοσες ασθένειες όπως η τριχόπτωση (ουλώδης) τριχόπτωση, η ουροειδής αλωπεκία ή η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησίες όπως απώλεια μαλλιών, φλεγμονή, ερυθρότητα, ουλές ή μυρμήγκιασμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Jenny.Gr

Ποια είναι τα σημάδια ενός ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής;

Τα σημάδια ενός ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής ποικίλλουν ανάλογα με την αιτία, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, κάψιμο, ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, πόνο ή μυρμήγκιασμα.

Πώς να φροντίσεις ένα ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής

Για τη θεραπεία ενός ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής στο σπίτι, η χρήση απαλών προϊόντων καθαρισμού των μαλλιών είναι απαραίτητη, με ελάχιστα «προστιθέμενα συντηρητικά, άρωμα και θειικά άλατα.

Τα αντιμικροβιακά προϊόντα βοηθούν επίσης στην ήπια έως μέτρια πιτυρίδα. Οι πιο σοβαρές παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως η ψωρίαση και η ωοθυλακίτιδα, χρειάζονται συνήθως συνταγογραφούμενα από δερματολόγο προϊόντα περιποίησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.