ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Δεκεμβρίου 2023

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά
IG @sofiarichiegrainge
Μερικές φορές, ο πειρασμός να κοιμηθείς χωρίς να έχεις στεγνώσει τα μαλλιά σου είναι πραγματικά ακαταμάχητος, αλλά αν ενδώσεις ενδέχεται να προκληθεί σημαντική φθορά στα μαλλιά σου

Δεδομένης της απαιτητικής καθημερινότητας, σίγουρα θα έχεις μπει πολλές φορές στον πειρασμό να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά. Ωστόσο, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά προκαλεί επιδείνωση του πόνου στον αυχένα, αλλά και σημαντική φθορά ή και σπάσιμο της τρίχας των μαλλιών.

Το στέγνωμα των μαλλιών πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο για την ευεξία των μαλλιών: τα μήκη, στην πραγματικότητα, είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα και τείνουν να σπάνε εύκολα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι ασυναίσθητες κινήσεις που όλοι κάνουμε στον ύπνο μπορούν να σπάσουν τα μαλλιά. Επιπλέον, η υγρασία ενδέχεται να βλάψει τις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής, ευνοώντας ακόμη και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με μια ήδη λερωμένη μαξιλαροθήκη. (Να θυμάσαι να αλλάζεις συχνά τη μαξιλαροθήκη σου)

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Ύπνος με βρεγμένα μαλλιά: τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις

Αν αποκοιμηθείς μια φορά με βρεγμένα μαλλιά δεν χρειάζεται να το κάνεις συνήθεια, αλλά μπορεί να είναι ένα χρήσιμο κόλπο -τουλάχιστον μερικές φορές- για να δημιουργήσεις ένα συγκεκριμένο hairstyling. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, φυσικά, είναι να σκουπίσεις τα μαλλιά σου και να βεβαιωθείς ότι τα μήκη είναι καλά ενυδατωμένα. Εκτός από τον καθαρισμό, καλό είναι να επιλέγεις προϊόντα που πέρα από το νυχτερινό styling, προσφέρουν θρέψη στα μαλλιά, όπως το λάδι καρύδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.