ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής: Η απαραίτητη κίνηση φροντίδας για υγιή και όμορφα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Δεκεμβρίου 2023

Απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής: Η απαραίτητη κίνηση φροντίδας για υγιή και όμορφα μαλλιά
IG @maralafontan
Το κλειδί για υγιή μαλλιά είναι ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής

Μπορείς να σκεφτείς το τριχωτό της κεφαλής σου ως επέκταση της ρουτίνας περιποίησης του δέρματός σου. Απαιτεί ακριβώς τα ίδια βήματα που χρειάζεται το δέρμα σου για να είναι υγιές και λαμπερό: καθαρισμός, ενυδάτωση και απολέπιση.

Με την απολέπιση της επιδερμίδας απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, η λιπαρότητα και οποιαδήποτε άλλη ακαθαρσία μπορεί να καταστρέψει την εμφάνισή της. Ως εκ τούτου, η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, εάν είσαι αρχάρια στην απολέπιση αυτής της περιοχής, μπορεί να χρειάζεσαι λίγη καθοδήγηση.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, όπως ο τύπος των μαλλιών σου, ανησυχίες που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής (για παράδειγμα, η ξηρότητα) και τον τύπο του προϊόντος που θα χρειαστείς. Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής είναι ένα αρκετά δημοφιλές θέμα στη βιομηχανία ομορφιάς, επομένως δεν υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων συνθέσεων. Από ειξειδικευμένες φόρμουλες έως ειδικά beauty tools που υπόσχονται να διαλύσουν τυχόν νιφάδες, σίγουρα θα βρεις αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα, τις ανησυχίες και τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής

Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής είναι η διαδικασία καθαρισμού του τριχωτού της κεφαλής για να απομακρυνθούν η ξηρότητα, το ξεφλουδισμένο δέρμα, η συσσώρευση προϊόντων και τα υπολείμματα. Μπορείς να κάνεις φυσική απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο, όπως μια χτένα-μασάζ για το τριχωτό της κεφαλής ή να τρίψεις το scalp με ένα προιόν με κόκκους για να απομακρύνεις τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος που συμβάλλουν στο αίσθημα φαγούρας, δυσφορίας και την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα χημικό απολεπιστικό με ενεργά συστατικά, όπως γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Τα οφέλη

Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής βοηθά στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των μαλλιών, καθαρίζοντας οτιδήποτε μπορεί να φράξει τους θύλακες. Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της συσσώρευσης που προκαλείται από προϊόντα και βοηθά σημαντικά με τα προβλήματα λιπαρότητας, ξηρότητας ή ξεφλουδίσματος του τριχωτού της κεφαλής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.