ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 συνήθειες που βλάπτουν κρυφά τα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Ιανουαρίου 2024

5 συνήθειες που βλάπτουν κρυφά τα μαλλιά
IG @hoskelsa
Σκέψου το ξανά, προτού τις επαναλάβεις

Υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που είναι γνωστό ότι προκαλούν φθορά στα μαλλιά. Υπάρχουν ωστόσο και μερικές καθημερινές συνήθειες που λειτουργούν, βλάπτοντας κρυφά τα μαλλιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε άμεσα. Πάει το μυαλό σου σε κάποιες από αυτές;

Ύπνος με βρεγμένα μαλλιά

Εάν κάνεις το βράδυ που γυρνάς το μπάνιο σου και λούζεις τα μαλλιά σου, μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να πας για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά. Όμως, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας και φριζάρισμα των μαλλιών.

Χτένισμα βρεγμένων μαλλιών

Τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα. Το χτένισμα ή οι επιθετικές κινήσεις στα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα, μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας και κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών.

Παράληψη καθαρισμού

Αναφερόμαστε πολύ συχνά στη σημασία του καθαρισμού των πινέλων μακιγιάζ, αλλά τι γίνεται με τις βούρτσες μαλλιών; Όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα έλαια και τα υπολείμματα προϊόντος που συσσωρεύονται στη βούρτσα καθώς τη χρησιμοποιείς θα καταλήξουν ξανά στα μαλλιά σου εάν δεν καθαρίζονται τακτικά.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Skip στην αντηλιακή προστασία

Είναι εξίσου σημαντικό να προστατεύεις τα νήματα σου από τον ήλιο όσο, όπως ακριβώς κάνεις με το δέρμα σου.

Πολύ σφιχτή αλογοουρά

Αγαπάμε την εμφάνιση ενός κομψού ponytail, αλλά αν μια σφιχτή αλογοουρά είναι το αγαπημένο σου hairstyle ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ενώ οι αλογοουρές είναι εύκολες και βολικές, το να τραβάς τα μαλλιά σου πολύ σφιχτά πίσω ασκεί υπερβολική ένταση στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και τους κροτάφους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.