ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Dry Shampoo: To προϊόν ομορφιάς που μεταμορφώνει άμεσα την εικόνα των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Ιανουαρίου 2024

Dry Shampoo: To προϊόν ομορφιάς που μεταμορφώνει άμεσα την εικόνα των μαλλιών
IG @maralafontan
Πώς λειτουργεί και πώς χρησιμοποιείται σωστά το dry shampoo

Το ξηρό σαμπουάν μπορεί να μεταμορφώσει θεαματικά την εικόνα των μαλλιών με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αναζωογονεί τις ρίζες των μαλλιών ανάμεσα στα λουσίματα, αλλά τονώνει και προσθέτει όγκο στα λιπαρά μαλλιά. Όπως συμβαίνει όμως με τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος χρήσης του dry shampoo.

Το ξηρό σαμπουάν το βρίσκουμε συχχνότερα σε μορφή σπρέι, αλλά υπάρχει σε πολλές συνθέσεις και χρώματα που ταιριάζουν σε όλες τις υφές και τα χρώματα των μαλλιών. Πώς όμως λειτουργεί το ξηρό σαμπουάν και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης του;

Πώς λειτουργεί το Dry Shampoo

Το ξηρό σαμπουάν χρησιμοποιεί συστατικά όπως το άμυλο για να βοηθήσει στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας και σμήγματος που παράγει το τριχωτό της κεφαλής. Το ξηρό σαμπουάν δεν ξεπλένεται όπως το κλασσικό σαμπουάν, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι μπορεί να συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής και να αρχίσει να επηρεάζει την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Τα οφέλη από τη χρήση του Dry Shampoo

  • Απορροφά τη λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά
  • Ενισχύει τον όγκο των μαλλιών
  • Προσθέτει υφή στα μαλλιά
Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πώς χρησιμοποιείται το Dry Shampoo

Το Dry shampoo δεν είναι σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση, αν και τα οφέλη του εκτείνονται πολύ πέρα από τον καθαρισμό των μαλλιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν styling . Ενώ το προϊόν μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να φαίνονται καθαρά μετά από μερικές χρήσεις, συσσωρεύεται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντάς τα να φαίνονται βρώμικα.

Αν έχεις πιο λιπαρό τριχωτό της κεφαλής αλλά δεν θέλεις να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά μπορούν να το χρησιμοποιείς πιο συχνά από κάποια άλλη γυναίκα με πιο ξηρό ή πιο ευαίσθητο δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής. Θα ήταν καλό ωστόσο να μην χρησιμοποιείς το ξηρό σαμπουάν για περισσότερες από δύο ημέρες συνεχόμενα. Ο κίνδυνος υπερβολικής χρήσης ξηρού σαμπουάν είναι ότι μπορεί να συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα την απόφραξη των τριχοθυλακίων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, ακμή ή πιτυρίδα, δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.