ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο ντους για να διατηρείς υγιές δέρμα και λαμπερά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Ιανουαρίου 2024

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο ντους για να διατηρείς υγιές δέρμα και λαμπερά μαλλιά
IG @hannaschonberg
Αυτές είναι οι συνήθειες φροντίδας στο ντους που πρέπει να αναθεωρήσεις

Είτε έχεις εύθραυστα μαλλιά που τείνουν να σπάνε, είτε το δέρμα είναι ευαίσθητο κι ερεθισμένο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτά τα προβλήματα ενδέχεται να έχουν τις «ρίζες» τους σε εσφαλμένες κινήσεις που κάνεις κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου σου.

Αν θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου με θετική επίδραση για το δέρμα και τα μαλλιά σου, εδώ θα βρεις τις συνήθειες που πρέπει να αναθεωρήσεις:

Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό

Μετά από μια κουραστική μέρα, υπάρχουν λίγα πράγματα πιο θεραπευτικά από ένα ζεστό ντους, αλλά τα μαλλιά σου θα μπορούσαν να πληρώσουν το τίμημα για αυτά τα λίγα λεπτά χαλάρωσης. Οι κομμωτές των celebrities από όλο τον κόσμο συνιστούν να κάνεις ένα τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιά σου με κρύο νερό.

Η χρήση ζεστού νερού για το λούσιμο μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του pH του τριχωτού της κεφαλής και επίσης να βλάψει την ίδια την τρίχα. Εάν δεν σου αρέσει το κρύο νερό, καλό είναι να πλένεις πάντα τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό.

Λούζεις με δύναμη τα μαλλιά

Συνήθως, μπαίνουμε στον πειρασμό να τρίψουμε καλά το σαμπουάν για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ενεργά συστατικά του. Ωστόσο, το έντονο τρίψιμο των μαλλιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών και ευαισθητοποίηση του τριχωτού της κεφαλής. Επομένως, είναι καλύτερο να κάνεις μασάζ στο σαμπουάν με τις άκρες των δακτύλων, εφαρμόζοντας ελαφριά πίεση και στη συνέχεια να το ξεπλύνεις.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Παραλείπεις το conditioner

Έχει παρατηρηθεί ότι η παράλειψη του conditioner μετά το λούσιμο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ξηρότητα των μαλλιών και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη πιθανότητα σπασίματος. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις conditioner μετά το σαμπουάν, επιλέγοντας φυσικά μια φόρμουλα κατάλληλη για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

Τρίβεις έντονα την επιδερμίδα του σώματος

Ακριβώς όπως τα μαλλιά, έτσι και το δέρμα χρειάζεται προσοχή όταν στεγνώνει. Εάν θέλεις να διατηρήσεις σε ισορροπία τον φραγμό του δέρματος, είναι καλύτερο να αποφύγεις το τρίψιμο με απότομες κινήσεις. Η έντονη ξηρότητα του σώματος μετά από ένα ντους μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να βλάψει τον φραγμό του δέρματος εάν γίνεται συχνά. Κατά γενικό κανόνα, πρέπει να στεγνώνεις απαλά το δέρμα με μια απαλή βαμβακερή πετσέτα και να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα για να σφραγίσεις την υγρασία μετά το μπάνιο.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Χρησιμοποιείς το προϊόν καθαρισμού σώματος στο πρόσωπο

Η χρήση σαπουνιών σώματος στο πρόσωπο μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα pH, «ανοίγοντας την πόρτα» σε μια σειρά δερματικών προβλημάτων. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα καλό καθαριστικό προσώπου, που έχεις επιλέξει με βάση τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.