ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Aloe Vera: Η φυσική θεραπεία που αναζωογονεί τα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Μαρτίου 2024

Aloe Vera: Η φυσική θεραπεία που αναζωογονεί τα μαλλιά
IG @smythsisters
Ενισχύει τη δύναμη των μαλλιών και «αναγεννά» συνολικά την εικόνα τους

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως φυσική θεραπεία για διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επούλωσης πληγών, της πέψης, των δερματικών προβλημάτων κ.α.Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Η σύνθεση της αλόης βέρα από ισχυρά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά λειτουργεί ως ένα θρεπτικό και προστατευτικό φάρμακο για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Αλόη Βέρα

Τα διάφορα ενεργά συστατικά της αλόης βέρα, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών και μετάλλων , ενζύμων και λιπαρών οξέων, κάνουν αυτό το φυτό πολλά υποσχόμενο για την υγεία των μαλλιών. Αυτές οι ενώσεις περιλαμβάνουν:

  • Οι βιταμίνες A, C, E, B12, το φολικό οξύ και η χολίνη προσφέρουν αντιοξειδωτική υποστήριξη για να διατηρούν τα μαλλιά τρέφονται, ενυδατωμένα και δυνατά.
  • Μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος και το κάλιο υποστηρίζουν τους θύλακες της τρίχας.
  • Τα λιπαρά οξέα και τα ένζυμα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και να προσφέρουν καθαριστικό αποτέλεσμα.

Τα οφέλη της Aloe Vera για την ανάπτυξη των μαλλιών

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών ενθαρρύνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Οφέλη για το τριχωτό της κεφαλής

Η αλόη βέρα μπορεί να υποστηρίξει και να βελτιώσει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα λιπαρά οξέα στην αλόη βέρα έχουν καταπραϋντική αντιφλεγμονώδη δράση όταν εφαρμόζονται στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας (πιτυρίδα)

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο η αλόη βέρα επηρεάζει θετικά τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό επιτρέπει την υγιή παροχή οξυγόνου και άλλων θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @smythsisters

Οφέλη στην υφή των μαλλιών

Η χρήση αλόης βέρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση ή τη βελτίωση της φυσικής υφής των μαλλιών αντί να τα καταστρέφει. Η έρευνα δείχνει ότι η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στον απαλό καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών αφαιρώντας το υπερβολικό σμήγμα, τα βακτήρια και άλλα υπολείμματα χωρίς να απογυμνώνει ή να υπονομεύει τα μαλλιά όπως άλλα χημικά προϊόντα.

Οφέλη ενυδάτωσης

Οι βιταμίνες Α, Ε και C στην αλόη βέρα βοηθούν στην υποστήριξη της ανάπτυξης και ανανέωσης των κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής, προάγοντας υγιή και περιποιημένα μαλλιά, ενώ η βιταμίνη Β-12, το φολικό οξύ και η χολίνη θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

Οφέλη δύναμης

Τα αντιοξειδωτικά της αλόης βέρα, όπως η βιταμίνη Β12 και το φολικό οξύ, υποστηρίζουν τη δύναμη των τριχοθυλακίων, βοηθώντας στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

Jenny.Gr
IG @smythsisters

Πώς να χρησιμοποιήσεις την αλόη βέρα για να ενισχύσεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου

Μπορείς να βρεις στην αγορά ένα ακατέργαστο τζελ αλόης βέρα, αρκεί να φέρει την ετικέτα 100% αλόη βέρα και να μην περιλαμβάνει πρόσθετο άρωμα ή αλκοόλ. Εναλλακτικά, εάν έχεις το φυτό ήση στο σπίτι σου μπορείς να αφαιρέσεις μόνη σου το τζελ από ένα φύλο της.

Στη συνέχεια, εφάρμοσέ το στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής ως μάσκα και άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται άμεσα αντιληπτά. Έπειτα, λούσε κανονικά τα μαλλιά σου και επανέλαβε τη διαδικασία τουλάχιστον μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.