ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Double Shampooing: Η τεχνική λουσίματος που επαναφέρει τον όγκο στα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Απριλίου 2024

Double Shampooing: Η τεχνική λουσίματος που επαναφέρει τον όγκο στα μαλλιά
IG @haileybieber
Αν αισθάνεσαι τα μαλλιά σου άτονα και βαριά, δοκίμασε να τα λούσεις εφαρμόζοντας την τεχνική double shampooing

Αν τα μαλλιά σου είναι άτονα, βαριά και έχουν έλλειψη όγκου και λάμψης, τότε κατά πάσα πιθανότητα το σαμπουάν που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό και την φροντίδα τους δεν εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες τους.
Αρχικά, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι προσθέτοντας περισσότερα προϊόντα στα μαλλιά δεν διορθώνεις το πρόβλημα, καθώς η υπερβολική συσσώρευση συστατικών μπορεί να είναι και η αρχική αιτία του προβλήματος. Για να θεραπεύεις τα άτονα κι αδύναμα μαλλιά πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα απαλλάξεις τα από το περιττό βάρος και ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχεις αυτό είναι το double shampooing, aka διπλό λούσιμο.

Double Shampooing

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Η τεχνική double shampooing, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομά της, περιλαμβάνει το λούσιμο των μαλλιών δύο φορές πριν από τη χρήση άλλων θεραπειών. Το πρώτο λούσιμο αφαιρεί τη συσσώρευση προϊόντων, ενώ το δεύτερο καθαρίζει σε βάθος και θρέφει τις ίνες της τρίχας.

Για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χρησιμοποίησε για το πρώτο λούσιμο ένα σαμπουάν ενισχυμένο με ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντές που απολυμαίνει τα μαλλιά και εξισορροπεί το PΗ στο τριχωτό της κεφαλής.

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Για το δεύτερο λούσιμο, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις ανάγκες του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής. Το τριχωτό της κεφαλής έχει περισσότερους αδένες λιπαρότητας από το πρόσωπο. Επομένως, εάν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και το τριχωτό της κεφαλής σου. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό σαμπουάν. Αν το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σου εκκρίνει περισσότερη λιπαρότητα, τότε θα σε βοηθούσε να χρησιμοποιήσεις το ίδιο σαμπουάν που εφάρμοσες και στο πρώτο λούσιμο.Εναλλακτικά, θα μπορούσες να επιλέξεις για το δεύτερο λούσιμο ένα σαμπουάν όγκου με σκοπό να τους προσδώσεις πιο γεμάτη εμφάνιση.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.