ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα μαλλιά σου βαραίνουν ξανά, αμέσως μετά το λούσιμο; Δες τι μπορείς να κάνεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Μαΐου 2024

Τα μαλλιά σου βαραίνουν ξανά, αμέσως μετά το λούσιμο; Δες τι μπορείς να κάνεις
IG @sheamarie
Απλές συμβουλές ομορφιάς για υγιή, ανάλαφρα και λαμπερά μαλλιά

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου γίνονται λιπαρά και βαραίνουν, ακόμα και λίγες ώρες μετά το λούσιμο. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ανεπιθύμητη συνθήκη, για την οποία θέλεις να βρεις μια αποτελεσματική λύση.

Αξίζει ωστόσο να γνωρίζεις ότι το σμήγμα έχει σκοπό την ενυδάτωση των μαλλιών και, επομένως, είναι σύμμαχος και όχι εχθρός που πρέπει να απαλλαγούμε με κάθε κόστος από αυτόν. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά αισθάνονται βαριά λίγο μετά το λούσιμο: Πρώτα απ 'όλα, υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός σου να παράγει απλώς περισσότερα έλαια. Δεύτερον, η τακτική χρήση ζεστών εργαλείων και θεραπειών styling μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση προϊόντων, εκτός από τη σκόνη , τη ρύπανση και τα άλατα, παράγοντες στους οποίους είμαστε όλοι εκτεθειμένοι καθημερινά.

3 κινήσεις φροντίδας που βοηθούν τα μαλλιά να μην βαραίνουν αμέσως μετά το λούσιμο

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Βαθύς καθαρισμός, μία φορά την εβδομάδα

Αν χρησιμοποιείς τακτικά ζεστά εργαλεία και προϊόντα styling, θα πρέπει μία φορά την εβδομάδα να λούζεις τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού που έχει την ισχύ να απομακρύνει τη συσσώρευση υπολειμμάτων από το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής, επιτρέποντάς του έτσι να «αναπνέει». Εξίσου καθαρά θα πρέπει να διατηρείς και τα styling tools.

Conditioner μόνο στα μήκη

Οι θεραπείες μετά το σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, εφαρμόζοντας τα προϊόντα μόνο στα μήκη και στις άκρες και όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Πες «όχι» στο ξηρό σαμπουάν

Είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την εξάλειψη κάθε ίχνους λιπαρότητας και την αποκατάσταση του όγκου στα μαλλιά, χαρίζοντάς τους άμεσα σώμα. Στην αγορά υπάρχουν διαφορετικές φόρμουλες που επιλέγονται αποκλειστικά με βάση τις προτιμήσεις σου, αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο . Εφαρμόζεται στις ρίζες με κινήσεις μασάζ ώστε να γίνει εντελώς αόρατο και απορροφά το υπερβολικό σμήγμα. Η αλόγιστη χρήση του όμως προκαλεί συσσώρευση προϊόντος στο δέρμα ή ακόμα και ερεθισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.