ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Έλαιο αβοκάντο: To φυσικό συστατικό που δυναμώνει τα μαλλιά κι ενισχύει τη λάμψη τους


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Ιουνίου 2024

Έλαιο αβοκάντο: To φυσικό συστατικό που δυναμώνει τα μαλλιά κι ενισχύει τη λάμψη τους
IG @taylor_hill
Ένα εξαιρετικό συστατικό που προστατεύει τα μαλλιά, ακόμα και από τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος

Πλούσιο σε βιταμίνες, λιπίδια και αντιοξειδωτικά, το έλαιο αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό συστατικό περιποίησης για την φροντίδα των μαλλιών. Από την αναζωογόνηση των εύθραυστων μαλλιών έως την υγιή ανάπτυξή τους, αυτό το μοναδικό συστατικό έχει «υπερ-δυνάμεις». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το συναντάμε σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @taylor_hill

Τα οφέλη του ελαίου αβοκάντο για τα μαλλιά

Θρέφει και δυναμώνει τα μαλλιά: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιοτίνη , μέταλλα, απαραίτητα λιπαρά οξέα καθώς και βιταμίνες Α, Β-5 και Ε. Όλα αυτά βοηθούν στη σφράγιση της επιδερμίδας της τρίχας και στην πρόληψη του σπασίματος.
Ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών: Το αβοκάντο περιέχει βιοτίνη, ένα μέλος της οικογένειας βιταμινών Β που πιστεύεται ότι προάγει υγιέστερα, πυκνότερα και μακρύτερα μαλλιά, καθώς και βιταμίνη Κ που προάγει την κυκλοφορία. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Χαρίζει λάμψη στα μαλλιά: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μέταλλα στο λάδι αβοκάντο, συμπεριλαμβανομένου του καλίου και του μαγνησίου , μπορεί να σφραγίζουν τα κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά να φαίνονται λεία και λαμπερά.

Διεισδύει στα μαλλιά σε βαθύτερο επίπεδο: Τα αβοκάντο επαινούνται για τη μη λιπαρή τους αίσθηση και την ικανότητά τους να διεισδύουν στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, σε αντίθεση με άλλα έλαια που κάθονται στην επιφάνεια. Το έλαιο αβοκάντο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ελαϊκό οξύ και μονοακόρεστα λίπη (καλά λιπαρά), γεγονός που το καθιστά ένα από τα λίγα έλαια που μπορούν πραγματικά να διεισδύσουν στον άξονα της τρίχας και να ενυδατώσουν τα μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @taylor_hill

Υποστηρίζει ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής: Το κοκτέιλ βιταμινών και λιπιδίων ενυδατώνει και θρέφει ένα ξηρό, ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής. Το έλαιο αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και να ξεμπλοκάρει τους φραγμένους θύλακες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος στο τριχωτό της κεφαλής για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Προστατεύει τα μαλλιά από τα στοιχεία: Η βήτα-καροτίνη και η λουτεΐνη είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών από τις βλάβες και τους ρύπους από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επειδή έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το έλαιο αβοκάντο μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά από τη φθορά του ήλιου και άλλα στοιχεία

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.