ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

3 τρόποι για να απαλλαγείς από τα λιπαρά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Αυγούστου 2024

3 τρόποι για να απαλλαγείς από τα λιπαρά μαλλιά
IG @matildadjerf
Για να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Τα λιπαρά μαλλιά είναι το αποτέλεσμα της υπερδραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων. Αν και το σμήγμα είναι ωφέλιμο για τα μαλλιά, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λεία, άτονα και λιπαρά.

Οι πιο συνήθεις αιτίες

Τα λιπαρά μαλλιά οφείλονται σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, φαρμακευτική αγωγή, ακατάλληλη περιποίηση μαλλιών, άγχος, ορμονικές διακυμάνσεις, καθώς και στην αλλαγή του καιρού. Τι μπορείς να κάνεις για να ελέγξεις περισσότερο την παραγωγή λιπαρότητας;

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Μειώσε το στρες

Η ορμονική ανισορροπία που δημιουργείται από το άγχος, έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής. Αν καταφέρεις να ελέγξεις ή ακόμα και να καταπολεμήσεις το άγχος, θα διαπιστώσεις βελτίωση στα μαλλιά σου.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Χτένισε τα μαλλιά σου

Το χτένισμα των μαλλιών βοηθάει στο να κατανεμηθούν τα φυσικά έλαια σε όλο το μήκος των μαλλιών και να μην παραμένουν συγκεντρωμένα μόνο στις ρίζες. Τα φυσικά έλαια προστατεύσουν τα μαλλιά συνολικά τα μαλλιά από εξωγενείς παράγοντες.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Η ρουτίνα καθαρισμού

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να εντείνει τη λιπαρότητα των μαλλιών. Μετριάζοντας τη συχνότητα των εβδομαδιαίων λουσιμάτων, σταδιακά τα μαλλιά εκκρίνουν λιγότερα έλαια.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.