ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη φθορά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Αυγούστου 2024

Πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη φθορά
IG @rosiehw
Διόρθωσε καθημερινές συνήθειες που προκαλούν φθορά στα μαλλιά

Υπάρχουν μερικές κινήσεις που συνηθίζεις να κάνεις καθημερινά και χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι προκαλείς, άθελά σου, φθορά στα μαλλιά σου. Αναφέρομαι σε συνήθειες όπως η χρήση ζεστών εργαλείων styling χωρίς θερμοπροστατευτικό, αλλά και άλλες που μοιάζουν πολύ πιο «αθώες» σε πρώτη ανάγνωση. Ποιες είναι αυτές και γιατί πρέπει να τις σκεφτείς δύο φορές, προτού τις εφαρμόσεις ξανά;

Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά

Εάν λούζεις τα μαλλιά σου το βράδυ είναι πολύ πιθανό να μην έχεις κουράγιο να τα στεγνώσεις πριν κοιμηθείς. Όμως, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να δημιουργήσει ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών σου.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Το χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών

Τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα. Ως εκ τούτου, το βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά είναι μια κίνηση που οδηγεί πιθανώς στο σπάσιμο της τρίχας.

Ο μη τακτικός καθαρισμός των styling tools

Όσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των πινέλων του μακιγιάζ, εξίσου σημαντικός είναι και ο καθαρισμός των χτενών, αλλά και των εργαλείων styling των μαλλιών σου. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα έλαια και τα υπολείμματα προϊόντων που συσσωρεύονται σε αυτά και καταλήγουν ξανά στα μαλλιά σου.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Η αντηλιακή προστασία

Είναι σημαντικό να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο ακριβώς όπως κάνεις με το δέρμα σου. Η έκθεση στον ήλιο επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών σου, βλάπτει όμως και τα κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής, επιταχύνοντας ενδεχομένως την αραίωση και τη βλάβη των μαλλιών.

Το hairstyling

Ενώ οι αλογοουρές είναι εύκολες και βολικές στην καθημερινότητα, το να τραβάς τα μαλλιά σου πίσω πολύ σφιχτά ασκεί υπερβολική ένταση στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και τους κροτάφους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.