ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

ACA: Η μέθοδος λουσίματος που χαρίζει πιο όμορφα και δυνατά μαλλιά, ακόμη και μετά τα 40


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Σεπτεμβρίου 2024

ACA: Η μέθοδος λουσίματος που χαρίζει πιο όμορφα και δυνατά μαλλιά, ακόμη και μετά τα 40
IG @blaireadiebee
Βοηθάει τα μαλλιά να διατηρηθούν υγιή και δυνατά, ακόμη και μετά το πέρας της ηλικίας των 40 ετών

Εάν τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα και σπάνε εύκολα, αλλά είσαι αποφασισμένη να τα διατηρήσεις μακριά, μπορείς να δοκιμάσεις τη μέθοδο ACA. Λειτουργεί ακόμα κι αν είσαι άνω των 40 και είναι ευρέως γνωστό πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει υγιή και δυνατά τα μαλλιά της μια γυναίκα μετά από μια ορισμένη ηλικία. Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας αρχίζουν να χάνουν την πυκνότητα και τη δύναμή τους, αλλά αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να βοηθήσει.

Η μέθοδος ACA

Αυτή είναι μια σπιτική μέθοδος για να δυναμώσεις τα μαλλιά σου ή να τα αποτρέψεις από περαιτέρω βλάβη. Γεννήθηκε στην Ισπανία. Το ACA, στην πραγματικότητα, είναι το ακρωνύμιο του acondicionador – champú – acondicionador , δηλαδή conditioner – shampoo – conditioner. Ο ορισμός καθιστά ήδη σαφές σε τι αφορά αυτή η στρατηγική.

Jenny.Gr
IG @blaireadiebee

Πώς λειτουργεί

Η μέθοδος ACA αποτελείται από τη χρήση conditioner ως θεραπεία πριν το σαμπουάν στα μήκη και τις άκρες. Πιο συγκεκριμένα, πριν λούσεις τα μαλλιά σου πρέπει να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου conditioner. Το προϊόν θα γεμίσει τυχόν ρωγμές στην ίνα της τρίχας και θα αποτρέψει τη διείσδυση του νερού σε αυτούς τους χώρους, καταστρέφοντάς τους περαιτέρω. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να προστατέψεις τα μακριά μαλλιά σου από το να γίνουν ακόμα πιο εύθραυστα.

Γιατί λειτουργεί η μέθοδος ACA

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, η επιδερμίδα ανασηκώνεται και εκθέτει τον φλοιό. Οι ίνες των μαλλιών γίνονται πιο εύθραυστες και τα μαλλιά αποκτούν φριζαρισμένη όψη. Η εφαρμογή conditioner πριν βρέξεις τα μαλλιά σου αποτρέπει τη διείσδυση του νερού και, κατά συνέπεια, την καταστροφή των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @blaireadiebee

Η haircare ρουτίνα

Όπως υποδεικνύεται από το ακρωνύμιο "ACA", πρέπει να ακολουθήσεις μια ρουτίνα τριών βημάτων: Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις conditioner σε στεγνά μαλλιά από το μήκος έως τις άκρες. Αφού το εφαρμόσεις το αφήνεις να δράσει για 20-30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό και εφαρμόζεις κανονικά σαμπουάν. Τέλος, εφαρμόζεις ξανά το conditioner ως συνήθως. Ιδανικά, πρέπει να εφαρμόζεις τη μέθοδο ACA μία φορά την εβδομάδα και, εάν τα μαλλιά σου είναι υγιή, μία φορά κάθε δεκαπενθήμερο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.