ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Λιπαρά μαλλιά: 7 beauty tips για να αποφεύγεις το καθημερινό λούσιμο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Σεπτεμβρίου 2024

Λιπαρά μαλλιά:  7 beauty tips για να αποφεύγεις το καθημερινό λούσιμο
IG @chloelecareux
Η έντονη παραγωγή σμήγματος οδηγεί πολλές φορές σε καθημερινό λούσιμο. Λύνεται όμως έτσι το πρόβλημα;

Το να έχεις λιπαρά μαλλιά, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πρόβλημα. Οι γυναίκες που υποφέρουν από αυτό τείνουν να λούζουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα, ακριβώς για να εξαλείψουν τη λιπαρότητα, δηλαδή το υπερβολικό σμήγμα, αλλά αυτό θα μπορούσε ακόμη και να επιδεινώσει την κατάσταση. Εδώ, θα βρεις 7 αποτελεσματικές στρατηγικές ομορφιάς για να μειώσεις τη συχνότητα του λουσίματος και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου καθαρά και φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το κατάλληλο σαμπουάν

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι δεν είναι όλα τα σαμπουάν ίδια. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά πρέπει να επιλέγεις προϊόντα, χωρίς θειικά άλατα και parabens, τα οποία δεν ξηραίνουν το τριχωτό της κεφαλής και δεν διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος. Τα ξηρά σαμπουάν μπορούν να είναι μια εξαιρετική λύση μεταξύ των λουσιμάτων, καθώς απορροφούν την περίσσεια λιπαρότητας.

Jenny.Gr
IG @chloelecareux

Το καλό ξέβγαλμα

Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά το καλό ξέβγαλμα των μαλλιών από το σαμπουάν και το conditioner είναι απαραίτητο. Τα υπολείμματα του προϊόντος μπορούν, στην πραγματικότητα, να μπλοκάρουν τους θύλακες των τριχών και να αυξήσουν την παραγωγή σμήγματος.

Πες «όχι» στο πολύ ζεστό νερό

Μια άλλη αποτελεσματική στρατηγική για να μην χρειάζεται να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα είναι να μην χρησιμοποιείς πολύ νερό, γιατί διεγείρει την παραγωγή σμήγματος.

Jenny.Gr
IG @chloelecareux

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος είναι απαραίτητο να κάνεις απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να τονωθεί η κυκλοφορία και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το σμήγμα. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις πολύ έντονο μασάζ, για να μην ερεθίσεις το δέρμα.

Το στέγνωμα των μαλλιών

Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγεις να λούζεις τα λιπαρά μαλλιά καθημερινά είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά στον αέρα. Η συχνή χρήση σεσουάρ μαλλιών και ισιωτικών μπορεί, στην πραγματικότητα, να αφυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και να τονώσει την παραγωγή σμήγματος.

Η διατροφή και το στρες

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες, μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος. Ενώ η κατανάλωση λιπαρών και ζαχαρούχων τροφίμων επιδεινώνει την κατάσταση. Το άγχος είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες περίσσειας σμήγματος. Επομένως, η μείωσή του μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σου να γίνουν λιγότερο λιπαρά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.