ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά την πούδρα μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά την πούδρα μαλλιών
IG @cassdimicco
Πώς δρα και πώς εφαρμόζεται στα μαλλιά η πούδρα;

Είναι γεγονός ότι κάθε τύπος μαλλιών έχει ανάγκη από ξεχωριστή φροντίδα και πρέπει να λαμβάνει διαφορετική περιποίηση. Ως εκ τούτου, στην αγορά καλλυντικών ανακαλύπτουμε προϊόντα για κάθε ανάγκη και είναι σημαντικό να ξέρουμε να διαλέγουμε εκείνα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των δικών μας μαλλιών. Η πούδρα μαλλιών είναι ένα προϊόν ίσως λιγότερο γνωστό από τα έλαια περιποίησης ή άλλα προϊόντα styling όπως ένα hairspray ή μια mousse. Είναι όμως εξίσου χρήσιμο για τη διατήρηση της υγιούς όψης και λάμψης των μαλλιών.

Η πούδρα μαλλιών

Η εφαρμογή και η χρήση πούδρας μαλλιών σίγουρα δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να πάρουμε λίγο προϊόν, τόσο όσο να είναι αρκετό για τα μαλλιά μας. Το απλώσουμε απαλά στις ρίζες των μαλλιών με κινήσεις παρόμοιες με εκείνες που κάνουμε όταν λουζόμαστε. Τα μαλλιά μέσα σε λίγα λεπτά φαίνονται ξανά λαμπερά, όπως συμβαίνει αμέσως μετά το λούσιμο.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Το ξηρό σαμπουάν

Η φροντίδα των μαλλιών, ειδικά για τις γυναίκες, είναι πρωταρχικής σημασίας. Η καθεμία μας έχει ιδιαίτερα μαλλιά, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η πούδρα μαλλιών δεν είναι κάτι καινούργιο στην αγορά των καλλυντικών. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς η ίδια σύνθεση με ένα ξηρό σαμπουάν. Αυτό συμβαίνει γιατί η πούδρα μαλλιών είναι ικανή να «καθαρίσει» τα μαλλιά από ρύπους, εκκρίσεις φυσικών ελαίων και προϊόντων styling. Η πούδρα μαλλιών είναι συνήθως άχρωμη και έχει κύριο σκοπό την προσθήκη όγκου στα μαλλιά. Όπως και με άλλα προϊόντα μαλλιών, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τη σωστή πούδρα, καθώς υπάρχει διαφορετική πούδρα για κάθε τύπο μαλλιών. Οι παράγοντες στους οποίους βασίζεται η επιλογή είναι ο τύπος των μαλλιών, η σύστασή τους, το πάχος τους.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Η σκόνη όγκου

Αν έχεις ίσια μαλλιά με αρκετά λεπτή τρίχα, τότε είναι πολύ πιθανό να σε απογοητεύσει η πούδρα που υπόσχεται να ενισχύσει τον όγκο των μαλλιών. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός ο τύπος μαλλιών δεν μπορεί να «συγκρατήσει» μεγάλες ποσότητες προϊόντος για πολύ και καταλήγει να δείχνει ακόμα πιο βαρύ, φλατ και άτονο το αποτέλεσμα. Είναι επομένως σημαντικό να καθορίσουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των μαλλιών μας. Τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πιο σωστή επιλογή προϊόντων περιποίησης και styling των μαλλιών μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.