ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 setting powders που κρατούν το μακιγιάζ σταθερό όλη μέρα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Σεπτεμβρίου 2024

5 setting powders που κρατούν το μακιγιάζ σταθερό όλη μέρα
IG @hoskelsa
Θολώνουν τις ατέλειες της επιδερμίδας και κρατούν αναλλοίωτο το μακιγιάζ

Αν αφιερώνεις χρόνο για να κάνεις το μακιγιάζ σου, το πιθανότερο είναι ότι θέλεις να διαρκέσει αναλλοίωτο για αρκετές ώρες. Μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια του μακιγιάζ σου με πολλούς τρόπους, όπως με τη χρήση ενός primer που κρατάει σταθερό το foundation. Ωστόσο, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να «κλειδώσεις» το αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποείς μια αξιόπιστη setting powder.

H setting powder χρησιμοποιείται συνήθως στο πρόσωπο σε σημεία όπου θέλεις ένα ματ φινίρισμα. «Έρχεται» σε ελεύθερη μορφή (μορφή σκόνης) και η εφαρμογή της γίνεται με τη χρήση ενός μεγάλου αφράτου πινέλου. Ουσιαστικά κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται: κρατάει το μακιγιάζ στη θέση του όλη την ημέρα.

Ανάλογα με την εμφάνιση που θέλεις να δημιουργήσεις, οι setting powders είναι διαθέσιμες σε πολλές αποχρώσεις αλλά και ημιδιαφανείς. Οι άχρωμες πούδρες προορίζονται για όλους τους χρωματικούς τόνους δέρματος, ενώ όσες έχουν χρώμα ζεσταίνουν το χρώμα της βάσης του μακιγιάζ.

Οι setting powders μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να την απορρόφηση της πλεονάζουσας λιπαρότητας της επιδερμίδας, ενώ είναι ιδανικές για να κρατούν το foundation και το concealer στη θέση τους.

Τρόπος εφαρμογής της setting powder: Αφού επιλέξεις την πούδρα σου, μπορείς να την εφαρμόσεις με φειδώ σε όλο το προσωπο ή στα σημεία όπου τείνουν να εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα όπως στη ζώνη-Τ του προσώπου (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), ανάλογα με το φινίρισμα που επιθυμείς.

Beauty editor's favorites

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

La Mer The Powder – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Ultra-Blur – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Yves Saint Laurent All Hours Hyper Finish Setting Powder – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Huda Beauty Easy Bake Loose Powder – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

MAC Studio Fix Pro Set + Blur Weightless Loose Powder – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.