ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να καλύψεις με απόλυτη επιτυχία τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να καλύψεις με απόλυτη επιτυχία τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
IG @cassdimicco
Για ένα ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα

«Ποτέ δεν βγαίνω έξω χωρίς concealer», είναι μια φράση που ακούμε συχνά από κάθε beauty addict. Και ποια γυναίκα μπορεί πραγματικά να «ζήσει» χωρίς concealer, όταν οι γρήγοροι ρυθμοί και οι υψηλές απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν της επιτρέπουν να ξεκουράζεται όσο ιδανικά θα έπρεπε με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται οι μαύροι κύκλοι; Πρόκειται για ένα από τα πιο απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ του beauty case μας. Πόσο σωστά όμως γνωρίζουμε να το χρησιμοποιούμε για να δείχνει αψεγάδιαστο και να κάνει το βλέμμα μας πιο φωτεινό;

H κρέμα ματιών

Για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους, όλα ξεκινούν από την περιποίηση της επιδερμίδας. Η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας κρέμας ματιών όμως μπορεί να δημιουργήσει ένα "φράγμα", που κάνει το concealer να μην αναμιγνύεται καλά στο δέρμα και να δείχνει βαρύ.

Ο διορθωτής χρώματος

Η εφαρμογή concealer είναι στην πραγματικότητα μια επιστήμη που ακολουθεί τη θεωρία των χρωμάτων. Η διόρθωση χρώματος βασίζεται στην ισορροπία των συμπληρωματικών χρωμάτων , εκείνων που αλληλοεξουδετερώνονται όταν συνδυάζονται μαζί και που βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του χρωματικού κύκλου. Ακολουθώντας αυτή τη θεωρία, πρέπει να ξεκινήσουμε με τον εντοπισμό του υποτόνου μας και την επιλογή του χρώματος που μπορεί να εξουδετερώσει τους μαύρους κύκλους μας. Αν έχουμε φλέβες που τείνουν προς το μπλε, έχουμε ουδέτερο τόνο , εάν το χρώμα των φλεβών μας είναι μεταξύ μπλε και μωβ, έχετε ψυχρό τόνο . Στην πρώτη περίπτωση, λοιπόν, θα πρέπει να επιλέγουμε μπεζ αποχρώσεις αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψη ένα χρώμα πιο φωτεινό από την επιδερμίδα μας αλλά όχι πολύ ανοιχτό, ενώ στην περίπτωση των ψυχρών υποτόνων το χρώμα του concealer θα είναι πιο ροζ στην περίπτωση του γκρι σκούρου κύκλους και περισσότερο πορτοκαλί στην περίπτωση των μωβ μαύρων κύκλων. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούμε έναν διορθωτή χρώματος θερμαίνοντάς τον με τα δάχτυλά μας μόνο στις σκούρες περιοχές των μαύρων κύκλων και στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα concealer με ελαφριά υφή του ίδιου χρώματος με το δέρμα μας.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Το foundation

Η εφαρμογή βάσης σε μαύρους κύκλους πριν από την εφαρμογή concealer είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη που αναφέρουν οι make-up artists, τα οποία μας εμποδίζουν να αποκτήσουν το πολύ επιθυμητό αποτέλεσμα μιας ξεκούραστης εμφάνισης. Αυτό συμβαίνει επειδή η σύνθεση των foundation και των concealers είναι συχνά διαφορετική, γι' αυτό και η τοποθέτηση του γύρω από τα μάτια κινδυνεύει να βαρύνει την περιοχή με τα συστατικά που περιέχονται στο εσωτερικό του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.