ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς επηρεάζεται το δέρμα και τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της περιόδου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Οκτωβρίου 2024

αλλαγές στο δερμα και τα μαλλια στην περίοδο
IG @franziskanazarenus
Λόγω των ορμονικών αλλαγών, το δέρμα και τα μαλλιά δεν μένουν ανεπηρέαστα

Δεν είναι μυστικό ότι κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου το σώμα μας αλλάζει, μαζί του κι εμείς. Εκτός από τις εναλλαγές της διάθεσης, την αίσθηση πείνας και τις κολπικές ενοχλήσεις, έχουμε να αντιμετωπίσουμε επίσης τα σπυράκια, την αυξημένη λιπαρότητα της επιδερμίδας και των μαλλιών μας. Με τα χρόνια συνηθίζουμε όλα αυτά τα συμπτώματα, αλλά ποτέ δεν τα αποδεχόμαστε πλήρως. Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά και υπάρχουν λύσεις που βελτιώνουν την κατάσταση;

To δέρμα και τα μαλλιά στην περίοδο

Η περίοδος προκαλείται από την αύξηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί, στην πραγματικότητα, να επιδεινώσει την εμφάνιση του δέρματός μας. Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν ακμή 7 έως 10 ημέρες πριν από την περίοδό τους, διότι καθώς πλησιάζει, τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται, παράγοντας περισσότερο σμήγμα.

λιπαρότητα σε δερμα και μαλλια στην περίοδο
IG @franziskanazarenus

Λιπαρό δέρμα και σπυράκια

Αν το δέρμα μας φαίνεται αγνώριστο κατά την έμμηνο ρύση, αν ξυπνήσουμε την πρώτη μέρα της περιόδου μας με ένα σπυράκι στη μύτη, στο μέτωπο ή στο πηγούνι, φταίει η αύξηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αυτές τις μέρες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθαρίζουμε το δέρμα μας συχνά και προσεκτικά με καθαριστικό γαλάκτωμα και toner, ή σε κάθε περίπτωση με το καθαριστικό που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα μας. Eνυδατώνουμε το δέρμα μας με μια ελαφριά κρέμα που εξισορροπεί το σμήγμα και προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Λιπαρά μαλλιά

Άλλο ένα δυσάρεστο σύμπτωμα της περιόδου είναι η λιπαρότητα των μαλλιών. Οι γυναίκες συνήθως δεν παράγουν πολλή προγεστερόνη, αλλά κατά το δεύτερο μισό του εμμηνορροϊκού κύκλου, η αύξηση των οιστρογόνων προκαλεί δραματική αύξηση των επιπέδων τους και αυτό, δυστυχώς, έχει επίσης συνέπειες στο τριχωτό της κεφαλής. Συγκεκριμένα, τα μαλλιά φαίνονται λιπαρά στη ρίζα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Σίγουρα είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τις πολύ πλούσιες συνθέσεις στα σαμπουάν και conditioner που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό και την περιποίηση των μαλλιών μας και να επιλέγουμε συνθέσεις με δράση κατά της λιπαρότητας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.