ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 συμβουλές ομορφιάς για να δαμάσεις τα φριζαρισμένα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Οκτωβρίου 2024

φριζαρισμα μαλλιών
IG @laetitiaduclos
Μαλλιά ατίθασα και φριζαρισμένα; Όχι πια

Όσο περισσότερο κακομεταχειρίζεσαι τα μαλλιά σου με βαφές, γρήγορο στέγνωμα και hairstyling tools τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να παρατηρείς ολοένα και πιο έντονο το φριζάρισμα των μαλλιών σου. Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται επομένως το φυσικό προστατευτικό φράγμα τους αλλοιώνεται και δεν εκπληρώνει πλέον επαρκώς το ρόλο του. Τα λέπια της τρίχας ανασηκώνονται και επιτρέπουν στην υγρασία να εισέλθει στις ίνες της τρίχας. Όσο πιο ανοιχτά είναι τα λέπια, τόσο πιο πορώδη είναι τα μαλλιά. Αυτό είναι που δίνει αυτή την ανεπιθύμητη φριζαρισμένη εμφάνιση στα μαλλιά με τις άκρες να φαίνονται τραχιές και ιδιαίτερα ξηρές.

ταλαιπωρημένα μαλλια

Αυτό το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο εμφανές στις αρχές του φθινοπώρου, δεδομένου ότι τα μαλλιά έχουν δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για να μάθεις τον βαθμό πορώδους των μαλλιών σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μουλιάσεις μια στεγνή τούφα των μαλλιών σου σε ένα ποτήρι νερό για δύο λεπτά. Εάν το σκέλος παραμείνει στην επιφάνεια, σημαίνει ότι το πορώδες είναι χαμηλό (και τα μαλλιά δυσκολεύονται να συλλάβουν την υγρασία). Εάν τα μαλλιά είναι τοποθετημένα στη μέση του ποτηριού με νερό, το πορώδες είναι μέτριο. Αντίθετα, όταν τα μαλλιά βυθίζονται στο κάτω μέρος του ποτηριού, είναι πολύ πορώδη και γίνονται εύθραυστα, επιρρεπή στο φριζάρισμα και δύσκολα διαχειρίσιμα. Για να το διορθώσεις, πρέπει να δώσεις την προσοχή σου σε περισσότερες θεραπείες πλούσιες σε προστατευτικούς παράγοντες (κεραμίδια, αμινοξέα) και ενυδατικά συστατικά (όπως η αλόη βέρα, το υαλουρονικό οξύ, η βιοτίνη ή η κερατίνη) που αποκαταθιστούν τη δομή της τρίχας και αποτρέπουν την υγρασία να διεισδύσει στο εσωτερικό της.

5 beauty tips για να τιθασεύσεις τα φριζαρισμένα μαλλιά

μαλλιά που φριζάρουν
IG @laetitiaduclos

  1. Μην φεύγεις ποτέ από το σπίτι με νωπά μαλλιά. Όταν η ίνα της τρίχας είναι ακόμα υγρή, απορροφά το νερό πιο εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να διογκωθεί.
  2. Κάνε μια φορά την εβδομάδα μια θεραπεία μαλλιών με λάδι (έλαιο καρύδας, καστορέλαιο, jojoba κ.λπ.). Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που ενισχύουν τα μαλλιά.
  3. Βάλε στη ρουτίνα σου ένα σπρέι που απλώνεται καθημερινά και ενισχύει την ενυδάτωση των μαλλιών.
  4. Επίλεξε μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να αποφύγεις το σπάσιμο και να διατηρήσεις σε σωστά επίπεδα την υγρασία.
  5. Μετά από κάθε λούσιμο, ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.